Telegrambyrået Reuters melder i dag at Israel og Tyrkia har inngått en avtale om israelsk salg av 10 Heron droner til Tyrkia. Avtalen vil bli bekjentgjort i løpet av et par dager, opplyser Turkish Aeroplane Industries. Israel har også tidligere solgt ubemannede spionfly til Tyrkia. I 2005 ble det inngått en avtaler til en verdi av 185 millioner dollar. Den tyrkiske forsvarsministeren, Vecdi Gonul, har tidligere benektet rapporter publisert i israelske medier om at avtalen ville bli kansellert på grunn av forsinkelser i prosjektet. Ryktene om at det ikke ville bli noen avtale eskalerte etter at det oppstod en spent stemning mellom de to landene etter Tyrkias skarpe kritikk av Israels angrep på Gazastripen for et år siden.. Den siste tiden har imidlertid konflikten roet seg ned, og Israels president Shimon Peres benyttet anledningen da han besøkte København i forbindelse med klimamøtet forrige uke, til å ha samtaler med den tyrkiske utenriksministeren Abdullah Gul.  Den israelske forsvarsministeren, Ehud Barak, er ventet på besøk til Tyrkia i januar. Turkisk Aeroplane Industries har samarbeidet med Air Israel Aeroplane Industries og den israelske våpenfabrikken, Elbit, i å utvikle og bygge Heron dronene. I oktober solgte Israel Heron droner til Tyskland, for bruk i Afghanistan, for flere hundre millioner dollar., og i november, i forbindelse med Shimon Peres sitt besøk i Brasil, ble det underskrevet en avtale om salg av Heron droner til det brasilianske politiet verd 350 millioner dolar.

dronerTelegrambyrået Reuters melder i dag at Israel og Tyrkia har inngått en avtale om israelsk salg av 10 Heron droner til Tyrkia. Avtalen vil bli bekjentgjort i løpet av et par dager, opplyser Turkish Aeroplane Industries.

Israel har også tidligere solgt ubemannede spionfly til Tyrkia. I 2005 ble det inngått en avtaler til en verdi av 185 millioner dollar.

Den tyrkiske forsvarsministeren, Vecdi Gonul, har tidligere benektet rapporter publisert i israelske medier om at avtalen ville bli kansellert på grunn av forsinkelser i prosjektet. Ryktene om at det ikke ville bli noen avtale eskalerte etter at det oppstod en spent stemning mellom de to landene etter Tyrkias skarpe kritikk av Israels angrep på Gazastripen for et år siden..

Den siste tiden har imidlertid konflikten roet seg ned, og Israels president Shimon Peres benyttet anledningen da han besøkte København i forbindelse med klimamøtet forrige uke, til å ha samtaler med den tyrkiske utenriksministeren Abdullah Gul.  Den israelske forsvarsministeren, Ehud Barak, er ventet på besøk til Tyrkia i januar.

Turkisk Aeroplane Industries har samarbeidet med Air Israel Aeroplane Industries og den israelske våpenfabrikken, Elbit, i å utvikle og bygge Heron dronene.

I oktober solgte Israel Heron droner til Tyskland, for bruk i Afghanistan, for flere hundre millioner dollar., og i november, i forbindelse med Shimon Peres sitt besøk i Brasil, ble det underskrevet en avtale om salg av Heron droner til det brasilianske politiet verd 350 millioner dolar.