Kunne du tenke deg et apparat i bilen din som forteller veien til nærmeste gratis parkeringsplass? Den mulighetene har nå bilistene i New York fått, takket være to israelere og deres oppfinnelse, skiver Ynetnews. De to israelerne har utviklet en iPhone som kan identifisere ødelagte parkeringsautomater, og vise bilistene raskeste veien dit, slik at bilistene kan parkere foran dem uten å måtte betale avgift.  Etter reglene i New York er det lovlig å stå foran et ødelagt parkometer i en time uten å måtte betale. ”Det burde utvikles et liknende apparat for bruk i Tel Aviv, sier de to oppfinnerne til den israelske finansavisen, Calcalist.  Noen vil kanskje mene at det også hadde vært en god ide i Oslo.  I New York bruker bilistene opptil 500 dollar hver måned til å betale parkeringsavgifter. Dermed er det mye å spare på den lille oppfinnelsen, som har fått navnet ”NYC Broken Meters,” og markedsføres gjennom firmaet Guerillapps. Bak oppfinnelsen står Raviv Turner, en israelsk statsborger og tidligere offiser i en panserbrigade, som har bodd i New York de siste åtte årene, og fått tid til å bli grundig lei av parkeringsproblemene, og hans partner, Ilva Levin.    Da oppfinnelsen ble lansert forrige uke fikk den stor oppmerksomhet og omtale i flere av de største avisene og kringkastingsselskapene i New York. Den ble omtalt i en lang rekke blogger, og skapte mye debatt. ”Vi ventet ikke e slik voldsom respons. Vi vet at vi fant på noe hyggelig, men vi forventet ikke all den støyen det skapte. Det overrasket oss. Jeg gjetter på at det skapte en del støy fordi vi brukte byens egen informasjon til å utvikle et produkt som brukes mot byen. Newyorkere er svært sensitive når det gjelder parkering,” sier Raviv Turner til Calcalist. ”Jeg regner med at den store majoriteten av New Yorks befolkning ser iPhonen som fordelaktig,” legger han til. Han er mer enn villig til å hjelpe befolkningen i andre storbyer med parkeringsproblemer. ”Dersom noen fra Tel Aviv kontakter oss skal han få oppfinnelsen gratis,” sier han.

iphone-img5Kunne du tenke deg et apparat i bilen din som forteller veien til nærmeste gratis parkeringsplass? Den mulighetene har nå bilistene i New York fått, takket være to israelere og deres oppfinnelse, skiver Ynetnews. De to israelerne har utviklet en iPhone som kan identifisere ødelagte parkeringsautomater, og vise bilistene raskeste veien dit, slik at bilistene kan parkere foran dem uten å måtte betale avgift.

 Etter reglene i New York er det lovlig å stå foran et ødelagt parkometer i en time uten å måtte betale.

”Det burde utvikles et liknende apparat for bruk i Tel Aviv, sier de to oppfinnerne til den israelske finansavisen, Calcalist.  Noen vil kanskje mene at det også hadde vært en god ide i Oslo.

 I New York bruker bilistene opptil 500 dollar hver måned til å betale parkeringsavgifter. Dermed er det mye å spare på den lille oppfinnelsen, som har fått navnet ”NYC Broken Meters,” og markedsføres gjennom firmaet Guerillapps.

Bak oppfinnelsen står Raviv Turner, en israelsk statsborger og tidligere offiser i en panserbrigade, som har bodd i New York de siste åtte årene, og fått tid til å bli grundig lei av parkeringsproblemene, og hans partner, Ilva Levin.
 
 Da oppfinnelsen ble lansert forrige uke fikk den stor oppmerksomhet og omtale i flere av de største avisene og kringkastingsselskapene i New York. Den ble omtalt i en lang rekke blogger, og skapte mye debatt.

”Vi ventet ikke e slik voldsom respons. Vi vet at vi fant på noe hyggelig, men vi forventet ikke all den støyen det skapte. Det overrasket oss. Jeg gjetter på at det skapte en del støy fordi vi brukte byens egen informasjon til å utvikle et produkt som brukes mot byen. Newyorkere er svært sensitive når det gjelder parkering,” sier Raviv Turner til Calcalist. ”Jeg regner med at den store majoriteten av New Yorks befolkning ser iPhonen som fordelaktig,” legger han til.

Han er mer enn villig til å hjelpe befolkningen i andre storbyer med parkeringsproblemer. ”Dersom noen fra Tel Aviv kontakter oss skal han få oppfinnelsen gratis,” sier han.