Til tross for dårlig forhold mellom Sverige og Israel de siste månedene, og enkelte israeleres oppfordringer om å boikotte IKEA, handler israelere flest fortsatt der det er billigst og best. IKEA gjør gode penger i Israel, og gjorde det forrige uke kjent at firmaet vi etablere en ny butikk i Rishon LeZion med åpning 9.mars neste år, skriver finansavisen Globes. Fra før har IKEA et kjøpesenter i Netanya (bildet) Ifølge IKEA Israels eier, Matthew Bronfman, vil IKEAs nye butikk ha et arael på 24 000 kvadratmeter, og gi arbeider til 500 ansatte. Det har kostet 400 millioner shekel å bygge kjøpesenteret, inkludert konstruksjonen og den interne infrastrukturen. IKEA har hatt et godt samarbeid med det lokale bystyret, og de lokale myndighetene har arbeidet siden november med å utvide innfartsveien, Road 4311, for å kunne ta imot den forventede trafikkøkningen når kjøpesenteret står ferdig. ”Vi er ikke i tvil om at butikken vil bidra til å utvikle hele regionen, akkurat slik butikken i Netanya har bidratt til,” sier eieren til Globes. IKEAs planer i Israel går ut på at det til sammen skal etableres tre butikker.

Israel_IKEA_NetanyaTil tross for dårlig forhold mellom Sverige og Israel de siste månedene, og enkelte israeleres oppfordringer om å boikotte IKEA, handler israelere flest fortsatt der det er billigst og best. IKEA gjør gode penger i Israel, og gjorde det forrige uke kjent at firmaet vi etablere en ny butikk i Rishon LeZion med åpning 9.mars neste år, skriver finansavisen Globes.

Fra før har IKEA et kjøpesenter i Netanya (bildet)

Ifølge IKEA Israels eier, Matthew Bronfman, vil IKEAs nye butikk ha et arael på 24 000 kvadratmeter, og gi arbeider til 500 ansatte. Det har kostet 400 millioner shekel å bygge kjøpesenteret, inkludert konstruksjonen og den interne infrastrukturen.

IKEA har hatt et godt samarbeid med det lokale bystyret, og de lokale myndighetene har arbeidet siden november med å utvide innfartsveien, Road 4311, for å kunne ta imot den forventede trafikkøkningen når kjøpesenteret står ferdig.

”Vi er ikke i tvil om at butikken vil bidra til å utvikle hele regionen, akkurat slik butikken i Netanya har bidratt til,” sier eieren til Globes. IKEAs planer i Israel går ut på at det til sammen skal etableres tre butikker.