Israel har søkt om medlemskap i OECD, Organization for Economic Cooperation and Development, og håper på at et positivt vedtak kan bli gjort i løpet av første halvdel av 2010. En arbeidsgruppe som har sett på om Israel oppfyller kravene når det gjelder kamp mot korrupsjon skal ifølge finansavisen Globe være positiv, men deres rapport vil ikke bli offentliggjort før fristen for arbeidsgruppens arbeid går ut i februar 2010. I midten av januar kommer OECDs generalsekretær, Angel Gurria, til Israel på et to dagers besøk for en siste inspeksjon.  Han er invitert av Israels finansminister Yuval Steinitz, og vil blant annet møte sjefen for den israelske nasjonalbanken, Stanley Fischer, president Shimon Peres, og statsminister Benjamin Netanyahu. Det siste landet som ble invitert til å bli medlem i OECD var Chile, som tirsdag ble det andre landet i Latin Amerika i den viktige organisasjonen, etter Mexico.  Formelt vil Chile undertegne medlemskapet under en seremoni i Santiago 11.januar. OECDs mål er å bringe sammen regjeringer fra land som arbeider for demokrati og markedsøkonomi gjennom å støtte økonomisk vekst, redusere arbeidsledighet, øke levestandarden, oppnå finansiell stabilitet, støtte andre lands økonomiske vekst og bidra til vekst i verdenshandelen, og er derfor en viktig organisasjon for et land som Israel med en åpen økonomi. Israel ble invitert til å søke om medlemskap i mai 2007, sammen med Chile, Estland, Russland og Slovenia. Det endelige medlemskapet er avhengig av om Israel kan dokumentere at landet følger alle medlemskapsbetingelsene. Det mener Israel selv at landet gjør, og det er optimisme foran den siste innspurten. Besøket av OECDs generalsekretær regnes for å være en god anledning for Israel til å dokumentere at landet nå er på vei til å bli regnet som et land med en solid og sunn økonomi. Her kan du se hvordan OECD ser på seg selv: httpv://www.youtube.com/watch?v=5-UYGmGD1v4&feature=player_embedded#

OECD_generalsekretærIsrael har søkt om medlemskap i OECD, Organization for Economic Cooperation and Development, og håper på at et positivt vedtak kan bli gjort i løpet av første halvdel av 2010.

En arbeidsgruppe som har sett på om Israel oppfyller kravene når det gjelder kamp mot korrupsjon skal ifølge finansavisen Globe være positiv, men deres rapport vil ikke bli offentliggjort før fristen for arbeidsgruppens arbeid går ut i februar 2010.

I midten av januar kommer OECDs generalsekretær, Angel Gurria, til Israel på et to dagers besøk for en siste inspeksjon.  Han er invitert av Israels finansminister Yuval Steinitz, og vil blant annet møte sjefen for den israelske nasjonalbanken, Stanley Fischer, president Shimon Peres, og statsminister Benjamin Netanyahu.

Det siste landet som ble invitert til å bli medlem i OECD var Chile, som tirsdag ble det andre landet i Latin Amerika i den viktige organisasjonen, etter Mexico.  Formelt vil Chile undertegne medlemskapet under en seremoni i Santiago 11.januar.

OECDs mål er å bringe sammen regjeringer fra land som arbeider for demokrati og markedsøkonomi gjennom å støtte økonomisk vekst, redusere arbeidsledighet, øke levestandarden, oppnå finansiell stabilitet, støtte andre lands økonomiske vekst og bidra til vekst i verdenshandelen, og er derfor en viktig organisasjon for et land som Israel med en åpen økonomi.

Israel ble invitert til å søke om medlemskap i mai 2007, sammen med Chile, Estland, Russland og Slovenia. Det endelige medlemskapet er avhengig av om Israel kan dokumentere at landet følger alle medlemskapsbetingelsene. Det mener Israel selv at landet gjør, og det er optimisme foran den siste innspurten. Besøket av OECDs generalsekretær regnes for å være en god anledning for Israel til å dokumentere at landet nå er på vei til å bli regnet som et land med en solid og sunn økonomi.

Her kan du se hvordan OECD ser på seg selv: