Den årlige jødiske filmfestivalen åpnet i Jerusalem lørdag, skriver Ynetnews. Årets festival vil markere femtiårsjubileet for den klassiske Hollywood-produksjonen  av ”Anne Franks Dagbok”. Den aldrende skuespillerinnen Millie Perkins, som ble plukket ut blant 6000 kandidater til å spille den ledende rollen i filmen, er ventet å delta under den spesielle fremvisningen av Georg Stevens film, skriver nettavisen. Filmen, som vant tre Academy Awards, unnlater å fremstille Anne Franks jødiske bakgrunn, ettersom Stevens valgte å fremstille henne som en jente alle amerikanere kunne identifisere seg med. 1959 produksjonen av ”Anne Franks Dagbok” er regnet for å være en av de viktigste Holocaustrelaterte filmene noensinne, siden den trakk oppmerksomheten mot noe som var et lite kjent kapittel i historien inntil da. En annen historisk film som vil bli vist under festivalen er ”The Oppenheim Family” fra 1938. Filmen er basert på den profetiske romanen til den tyskjødiske forfatteren Lion Feuchtwanger, og beskriver problemene til en jødisk familie i Berlin etter Hitlers maktovertakelse. Filmen  med Grigori Roshal som regissør er regnet som en av de viktigste anti-nazistiske filmene produsert i Sovjet Unionen mellom 1935 og 1939. I tillegg til disse to viktige arbeidene vil festivalen vise en rekke dokumentarfilmer, deriblant biografien ”Commandant Edelman”, en fransk produksjon om livet til Marek Edelman som var en av lederne for det jødiske opprøret i Warzawaghettoen under sist verdenskrig.

anne_frank2Den årlige jødiske filmfestivalen åpnet i Jerusalem lørdag, skriver Ynetnews. Årets festival vil markere femtiårsjubileet for den klassiske Hollywood-produksjonen  av ”Anne Franks Dagbok”. Den aldrende skuespillerinnen Millie Perkins, som ble plukket ut blant 6000 kandidater til å spille den ledende rollen i filmen, er ventet å delta under den spesielle fremvisningen av Georg Stevens film, skriver nettavisen.

Filmen, som vant tre Academy Awards, unnlater å fremstille Anne Franks jødiske bakgrunn, ettersom Stevens valgte å fremstille henne som en jente alle amerikanere kunne identifisere seg med.

1959 produksjonen av ”Anne Franks Dagbok” er regnet for å være en av de viktigste Holocaustrelaterte filmene noensinne, siden den trakk oppmerksomheten mot noe som var et lite kjent kapittel i historien inntil da.

En annen historisk film som vil bli vist under festivalen er ”The Oppenheim Family” fra 1938. Filmen er basert på den profetiske romanen til den tyskjødiske forfatteren Lion Feuchtwanger, og beskriver problemene til en jødisk familie i Berlin etter Hitlers maktovertakelse. Filmen  med Grigori Roshal som regissør er regnet som en av de viktigste anti-nazistiske filmene produsert i Sovjet Unionen mellom 1935 og 1939.

I tillegg til disse to viktige arbeidene vil festivalen vise en rekke dokumentarfilmer, deriblant biografien ”Commandant Edelman”, en fransk produksjon om livet til Marek Edelman som var en av lederne for det jødiske opprøret i Warzawaghettoen under sist verdenskrig.