Israels president Shimon Peres reiser onsdag til København for å delta i sluttforhandlingene om en klimaavtale. Samtidig skal han promotere israelske høyteknologifirmaer som er verdensledende innen forskning på ren teknologi.  Peres erstatter statsminister Benjamin Netanyahu, som avlyste sin reise til København fordi han mente den ville bli for dyr for israelske skattebetalere. Peres vil kun delta de siste dagene av møtet, og delegasjonen vil være mindre enn Netanyahus planlagte delegasjon. I en uttalelse fra presidentens kontor heter det at han mener det er viktig at Israel blir representert og at Israel bør ta en aktiv del i arbeidet med å bekjempe global oppvarming. Det var et brev fra de frivillige israelske miljøorganisasjonene, sendt fra København, der de oppfordret presidenten til å reise, som gjorde at Peres traff sin beslutning om å delta på møtet. Peres har i hele sin presidenttid arbeidet for å fremme miljøsaker. I forbindelse med møtet i København vil Peres møte flere selskaper som jobber med ren teknologi for å diskutere Israels mulige medvirkning på dette området, skriver Jerusalem Post. Under besøket i Danmark vil presidenten dessuten møte den danske dronning Margrethe og ta del i den jødiske Hanukka-feiringen, før han vender tilbake til Israel etter neste helgs shabbat. VG: Må være merkelig skrudd sammen

PeresIsraels president Shimon Peres reiser onsdag til København for å delta i sluttforhandlingene om en klimaavtale. Samtidig skal han promotere israelske høyteknologifirmaer som er verdensledende innen forskning på ren teknologi.  Peres erstatter statsminister Benjamin Netanyahu, som avlyste sin reise til København fordi han mente den ville bli for dyr for israelske skattebetalere. Peres vil kun delta de siste dagene av møtet, og delegasjonen vil være mindre enn Netanyahus planlagte delegasjon.

I en uttalelse fra presidentens kontor heter det at han mener det er viktig at Israel blir representert og at Israel bør ta en aktiv del i arbeidet med å bekjempe global oppvarming. Det var et brev fra de frivillige israelske miljøorganisasjonene, sendt fra København, der de oppfordret presidenten til å reise, som gjorde at Peres traff sin beslutning om å delta på møtet. Peres har i hele sin presidenttid arbeidet for å fremme miljøsaker.

I forbindelse med møtet i København vil Peres møte flere selskaper som jobber med ren teknologi for å diskutere Israels mulige medvirkning på dette området, skriver Jerusalem Post. Under besøket i Danmark vil presidenten dessuten møte den danske dronning Margrethe og ta del i den jødiske Hanukka-feiringen, før han vender tilbake til Israel etter neste helgs shabbat.

VG: Må være merkelig skrudd sammen