Jødisk Museum i Oslo, sammen med museets venneforening, inviterer søndag til Chanukamarked i museets lokaler i Cameyersgt.15 i Oslo. Klokken 13.30 tennes chanukalysene, kantor Benzy Shani synger, mens Thomas Kalonomos spiller på klaver. Deretter åpnes markedet, der det kan kjøpes gaver av mange slag, leker, lys, lysestaker, kort, bøker, og mye mer. Det vil bli servert Latkes med syltetøy og varme drikker. Chanuka er en jødisk lysfest, som kan minne litt om den kristne julefeiringen, fordi den er forbundet med glede og familietradisjoner, der familiene samles rundt kysestaken, det synes barnesanger og spises latkes,  en matrett laget av poteter som stekes i pannen. Du kan lese mer om historien, bakgrunnen og tolkningen av Chanukas betydning på dette svenske nettstedet.

lysestake1Jødisk Museum i Oslo, sammen med museets venneforening, inviterer søndag til Chanukamarked i museets lokaler i Cameyersgt.15 i Oslo. Klokken 13.30 tennes chanukalysene, kantor Benzy Shani synger, mens Thomas Kalonomos spiller på klaver. Deretter åpnes markedet, der det kan kjøpes gaver av mange slag, leker, lys, lysestaker, kort, bøker, og mye mer. Det vil bli servert Latkes med syltetøy og varme drikker.

Chanuka er en jødisk lysfest, som kan minne litt om den kristne julefeiringen, fordi den er forbundet med glede og familietradisjoner, der familiene samles rundt kysestaken, det synes barnesanger og spises latkes,  en matrett laget av poteter som stekes i pannen.

Du kan lese mer om historien, bakgrunnen og tolkningen av Chanukas betydning på dette svenske nettstedet.