De økonomiske problemene i Israel tidligere dette året, som kom i kjølvannet av den internasjonale finanskrisen, har lært israelerne å spare energi. Nå har de fått en mer målbevisst holdning til eget energiforbruk, og mange er gått over til å bruke energibesparende lyspærer, viser en meningsmåling gjengitt i Ynetnews. Hele 56 prosent av israelerne har i løpet av året skiftet ut de gamle lyspærene med nye energisparende lyspærer og 25 prosent er blitt flinkere til å skru av elektriske apparater og lys. Dermed ser det ut til at den økonomiske krisen har fått en positiv effekt på miljøet, til glede for deltakerne på klimamøtet i København. 15 prosent av de spurte svarte at de vil gjøre alt som er mulig for å redusere sitt energiforbruk i fremtiden. Undersøkelsen ble gjennomført etter oppdrag fra Semicom Lexis, et selskap som markedsfører energibesparende lyspærer som kun bruker 20 prosent av energien sammenliknet med vanlige lyspærer, og samtidig varer ti ganger lengre. Selskapet har all grunn til å glede seg over resultatet. 80 prosent av israelerne svarte at de var klar over fordelene med de energibesparende lyspærene. 14 prosent sa at de allerede hadde skiftet ut alle lyspærene i deres hus, mens 42 prosent svarte at de hadde skiftet ut deler av de gamle lyspærene. Husholdninger med høye inntekter viste seg å være flinkere til å spare enn husholdninger med lavere inntekter, ultraortodokse jøder var flinkere til å spare energi enn sekulære jøder, mens bare 1,3 prosent av innvandrere svarte at de mente det var viktig å spare energi på denne måten. VG: Russland kan bli vinneren på klimakonferansen VG: Gro forstår klimaopprøret VG: Tryglet og gråt foran klimasjefene VG: Vi er forpliktet til å handle VG: Skogavtale vil bli misbrukt VG: Drivhusgasser er helsefarlige TV2: Klimamøte i verdens grønneste by TV2: USA får klimaskryt VG: Ny klimarapport VG: Opprør mot klimaforslag Vårt Land: USA gir klimahåp Vårt Land: Klimatoppmøtet er igang VG: Støtter klimaarbeid

lyspæreDe økonomiske problemene i Israel tidligere dette året, som kom i kjølvannet av den internasjonale finanskrisen, har lært israelerne å spare energi. Nå har de fått en mer målbevisst holdning til eget energiforbruk, og mange er gått over til å bruke energibesparende lyspærer, viser en meningsmåling gjengitt i Ynetnews.

Hele 56 prosent av israelerne har i løpet av året skiftet ut de gamle lyspærene med nye energisparende lyspærer og 25 prosent er blitt flinkere til å skru av elektriske apparater og lys. Dermed ser det ut til at den økonomiske krisen har fått en positiv effekt på miljøet, til glede for deltakerne på klimamøtet i København.

15 prosent av de spurte svarte at de vil gjøre alt som er mulig for å redusere sitt energiforbruk i fremtiden.

Undersøkelsen ble gjennomført etter oppdrag fra Semicom Lexis, et selskap som markedsfører energibesparende lyspærer som kun bruker 20 prosent av energien sammenliknet med vanlige lyspærer, og samtidig varer ti ganger lengre. Selskapet har all grunn til å glede seg over resultatet.

80 prosent av israelerne svarte at de var klar over fordelene med de energibesparende lyspærene. 14 prosent sa at de allerede hadde skiftet ut alle lyspærene i deres hus, mens 42 prosent svarte at de hadde skiftet ut deler av de gamle lyspærene.

Husholdninger med høye inntekter viste seg å være flinkere til å spare enn husholdninger med lavere inntekter, ultraortodokse jøder var flinkere til å spare energi enn sekulære jøder, mens bare 1,3 prosent av innvandrere svarte at de mente det var viktig å spare energi på denne måten.

VG: Russland kan bli vinneren på klimakonferansen

VG: Gro forstår klimaopprøret

VG: Tryglet og gråt foran klimasjefene

VG: Vi er forpliktet til å handle

VG: Skogavtale vil bli misbrukt

VG: Drivhusgasser er helsefarlige

TV2: Klimamøte i verdens grønneste by

TV2: USA får klimaskryt

VG: Ny klimarapport

VG: Opprør mot klimaforslag

Vårt Land: USA gir klimahåp

Vårt Land: Klimatoppmøtet er igang

VG: Støtter klimaarbeid