To dager før NTNUs styre behandlet forslaget om akademisk boikott av Israel ga Olav Thon beskjed om at han stanset sin økonomiske støtte til NTNU. Milliardæren var grundig provosert over at styret overhodet kunne vurdere et slikt forslag. Det var Aftenposten som lørdag skrev at Marit Støre Valen, leder ved Institutt for bygg, anlegg og transport, den 10. november mottok et brev fra eiendomskongen Olav Thon, hvor han bekjentgjør at han trekker sin økonomiske støtte til en professor II-stilling tilknyttet instituttet. I brevet anfører Thon at han finner det ”fullstendig uinteressant og gi økonomisk støtte til et miljø hvor politisk syn åpenbart kan komme foran et godt forskermiljø.” To dager senere sa et enstemmig styre nei til boikott, men Thon er opprørt over at saken i det hele tatt kunne bli tatt opp. I over 3 år har Thon sponset instituttet med omkring 300.000 kroner til en professor II-stilling. Det betyr at universitetet enten mister en ansatt fra 30.juni neste år, eller må finne penger til stillingen andre steder.

NTNU2To dager før NTNUs styre behandlet forslaget om akademisk boikott av Israel ga Olav Thon beskjed om at han stanset sin økonomiske støtte til NTNU. Milliardæren var grundig provosert over at styret overhodet kunne vurdere et slikt forslag.

Det var Aftenposten som lørdag skrev at Marit Støre Valen, leder ved Institutt for bygg, anlegg og transport, den 10. november mottok et brev fra eiendomskongen Olav Thon, hvor han bekjentgjør at han trekker sin økonomiske støtte til en professor II-stilling tilknyttet instituttet.

I brevet anfører Thon at han finner det ”fullstendig uinteressant og gi økonomisk støtte til et miljø hvor politisk syn åpenbart kan komme foran et godt forskermiljø.” To dager senere sa et enstemmig styre nei til boikott, men Thon er opprørt over at saken i det hele tatt kunne bli tatt opp.

I over 3 år har Thon sponset instituttet med omkring 300.000 kroner til en professor II-stilling. Det betyr at universitetet enten mister en ansatt fra 30.juni neste år, eller må finne penger til stillingen andre steder.