Israel håper på å kunne øke sitt våpensalg til Europa etter at flere NATO-land som er involvert i krigen i Afghanistan har vist voksende interesse for israelsk teknologi, skriver Jerusalem Post. ”Opptrappingen av krigen i Afghanistan åpner en dør for oss,” sier en kilde innen det israelske forsvaret til avisen. NATOs visegeneralsekretær Claudio Bisogniero og lederen for alliansens militærkomité, Giamalo Di Paolo, besøkte Israel forrige måned for samtaler som også dreide seg om hvordan Israel kan bidra til å sikre NATOs kampstyrker i Afghanistan, skriver Jerusalem Post. Under et møte for noen uker siden mellom representanter for det israelske forsvarsdepartementet og den israelske forsvarsindustrien ble behovet for å etablere partnerskap med europeiske selskap som kan bli brukt som en plattform for å selge israelske produkter, diskutert.  Et eksempel på suksessfullt partnerskap er samarbeidet mellom Israel Aerspace Industries og det tyske selskapet Rheinmetall Defense, som samarbeider om å forsyne det tyske militæret med den israelsk produserte Heron dronen (ubemannede luftfartøy).   Tyskerne har for øyeblikket besluttet å lease luftfartøyet, men kilder innen det israelske forsvaret sier til Jerusalem Post at de håper at det til slutt vil ende opp med salg.  ”Å gå i partnerskap med lokale selskaper gir israelske industribedrifter en plattform i Europa og gjør det enklere å selge deres produkter der,” sier kilden. I tillegg til mulighetene som ligger i opptrappingen av krigen i Afghanistan uttalte ledende personer innen det israelske forsvaret forrige uke at det også er en økende europeisk interesse for Arrow 3, som er et ballistisk rakettforsvarssystem, som fortiden er under utvikling. Interessen skyldes hovedsakelig NATO og USAs planer om å etablere et rakettforsvarsskjold i Europa for å forsvare kontinentet mot Irans kjernefysiske raketter. Den amerikanske forsvarsministeren Robert Gates uttalte nylig at det israelske Arrow 3 systemet sannsynligvis vil bli en del av rakettskjoldet som Obama-administrasjonen vurderer å tilby Europa. VG: Drept i droneangrep

Israel_rakettIsrael håper på å kunne øke sitt våpensalg til Europa etter at flere NATO-land som er involvert i krigen i Afghanistan har vist voksende interesse for israelsk teknologi, skriver Jerusalem Post. ”Opptrappingen av krigen i Afghanistan åpner en dør for oss,” sier en kilde innen det israelske forsvaret til avisen.

NATOs visegeneralsekretær Claudio Bisogniero og lederen for alliansens militærkomité, Giamalo Di Paolo, besøkte Israel forrige måned for samtaler som også dreide seg om hvordan Israel kan bidra til å sikre NATOs kampstyrker i Afghanistan, skriver Jerusalem Post.

Under et møte for noen uker siden mellom representanter for det israelske forsvarsdepartementet og den israelske forsvarsindustrien ble behovet for å etablere partnerskap med europeiske selskap som kan bli brukt som en plattform for å selge israelske produkter, diskutert.  Et eksempel på suksessfullt partnerskap er samarbeidet mellom Israel Aerspace Industries og det tyske selskapet Rheinmetall Defense, som samarbeider om å forsyne det tyske militæret med den israelsk produserte Heron dronen (ubemannede luftfartøy).  

Tyskerne har for øyeblikket besluttet å lease luftfartøyet, men kilder innen det israelske forsvaret sier til Jerusalem Post at de håper at det til slutt vil ende opp med salg.  ”Å gå i partnerskap med lokale selskaper gir israelske industribedrifter en plattform i Europa og gjør det enklere å selge deres produkter der,” sier kilden.

I tillegg til mulighetene som ligger i opptrappingen av krigen i Afghanistan uttalte ledende personer innen det israelske forsvaret forrige uke at det også er en økende europeisk interesse for Arrow 3, som er et ballistisk rakettforsvarssystem, som fortiden er under utvikling. Interessen skyldes hovedsakelig NATO og USAs planer om å etablere et rakettforsvarsskjold i Europa for å forsvare kontinentet mot Irans kjernefysiske raketter.

Den amerikanske forsvarsministeren Robert Gates uttalte nylig at det israelske Arrow 3 systemet sannsynligvis vil bli en del av rakettskjoldet som Obama-administrasjonen vurderer å tilby Europa.

VG: Drept i droneangrep