I den israelske byen Sderot, som ble utsatt for mer enn 800 rakettangrep fra Hamas i årene frem mot den israelske Gaza-offensiven for snart et år siden,  bruker skoleelever teater som terapi for å komme seg etter de traumatiske opplevelsene  de har vært gjennom. Teaterforestillingen ”Children of Qassam Avenue” går nå sin seiersgang fra by til by i Israel.  Skoleelevene spiller, og historien er basert på deres egne opplevelser, tanker og traumer. På den måten helbreder de seg selv fra de psykiske problemene bomberegnet påførte dem.  ”Ingen regjeringstalsmann kunne fortalt historien om Sderot på den måten som disse skuespillerne gjorde i natt,” sa Danny Seaman, som er direktør for den israelske regjeringens pressekontor da forestillingen ble vist i Jerusalem i oktober. Sderot Media Center, som står bak teaterforestillingene, sier at de planlegger 12 nye opptredener i ulike byer i tiden fremover, inkludert en forestilling i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset. Her er deres historie: httpv://www.youtube.com/watch?v=mE3S1BmnTr8

sderot2I den israelske byen Sderot, som ble utsatt for mer enn 800 rakettangrep fra Hamas i årene frem mot den israelske Gaza-offensiven for snart et år siden,  bruker skoleelever teater som terapi for å komme seg etter de traumatiske opplevelsene  de har vært gjennom.

Teaterforestillingen ”Children of Qassam Avenue” går nå sin seiersgang fra by til by i Israel.  Skoleelevene spiller, og historien er basert på deres egne opplevelser, tanker og traumer. På den måten helbreder de seg selv fra de psykiske problemene bomberegnet påførte dem. 

”Ingen regjeringstalsmann kunne fortalt historien om Sderot på den måten som disse skuespillerne gjorde i natt,” sa Danny Seaman, som er direktør for den israelske regjeringens pressekontor da forestillingen ble vist i Jerusalem i oktober.

Sderot Media Center, som står bak teaterforestillingene, sier at de planlegger 12 nye opptredener i ulike byer i tiden fremover, inkludert en forestilling i den israelske nasjonalforsamlingen, Knesset.

Her er deres historie:

httpv://www.youtube.com/watch?v=mE3S1BmnTr8