Den verdensberømte reiseguiden Lonley Planet plasserer Tel Aviv som verdens party-by nummer 10, skriver Ynet.news.  Byen har en avslappet atmosfære, er stolt over å være liberal, homovennlig og utagerende, mener reiseguiden. Det er den australske avisen, the Sydney Morning Harald, som ifølge Ynet.news siterer Lonely Planets bok ”The 1000 Ultimate Experiences”.  ”I likhet med resten av middelhavsområdet er det sent nattliv i Israels nest største by. Den endeløse rekken av barer, puber, og cocktail møtesteder, starter å fylles opp ved midnatt. Fra da av er det dans til morgengry. En internasjonal menneskemengde slutter seg til  en blanding av funk, pop, house og technomusikk i byens dusinvise underholdningssteder,” står det blant annet å lese i boken om verdens utebyer. Lonely Planets ”ti på topp-liste” toppes av Serbias hovedstad, Beograd, som har våknet av en lang dvale og i dag kan tilby et variert nattliv, fra spennende vannhull til travle restauranter, barer og sommerklubber, ifølge boken. Deretter følger Montreal, Buenos Aires, Dubai og den greske byen Thessaloniki. Den største overraskelsen er kanskje at Azerbaijans hovedstad, Baku, er plassert så høyt som på åttende plassen, to plasser foran Tel Aviv. Den nye økonomiske veksten etter kommunismens fall har ikke unngått å stimulere et urbant nattliv, mener guiden. ”Pengestrømmen fra energiproduksjonen, kombinert med tilstedeværelsen av tusenvis av internasjonale oljearbeidere og rike konsulenter, har gjort Baku til en oase av overskudd i et ellers nokså tradisjonelt muslimsk land,” mener Lonely Planet. I Tel Aviv er man godt fornøyd med tiendeplassen. ”Verden er i ferd med å oppdage Tel Aviv og å forstå det vi som bor i Tel Aviv har forstått lenge,” sier bystyremedlem i Tel Aviv, Yaniv Weizman, som er ansvarlig for turisme, til Ynet.news.   ”Tel Aviv er en morsom, fri og attraktiv by for turister,” legger han til, ”og spesielt for unge turister. Tel Avivs markedspotensial er stort.” Tel Aviv ble grunnlagt i 1909 og har feiret hundreårsjubileum i hele år med en ang rekke arrangementer.

Tel_AvivDen verdensberømte reiseguiden Lonley Planet plasserer Tel Aviv som verdens party-by nummer 10, skriver Ynet.news.  Byen har en avslappet atmosfære, er stolt over å være liberal, homovennlig og utagerende, mener reiseguiden.

Det er den australske avisen, the Sydney Morning Harald, som ifølge Ynet.news siterer Lonely Planets bok ”The 1000 Ultimate Experiences”. 

”I likhet med resten av middelhavsområdet er det sent nattliv i Israels nest største by. Den endeløse rekken av barer, puber, og cocktail møtesteder, starter å fylles opp ved midnatt. Fra da av er det dans til morgengry. En internasjonal menneskemengde slutter seg til  en blanding av funk, pop, house og technomusikk i byens dusinvise underholdningssteder,” står det blant annet å lese i boken om verdens utebyer.

Lonely Planets ”ti på topp-liste” toppes av Serbias hovedstad, Beograd, som har våknet av en lang dvale og i dag kan tilby et variert nattliv, fra spennende vannhull til travle restauranter, barer og sommerklubber, ifølge boken. Deretter følger Montreal, Buenos Aires, Dubai og den greske byen Thessaloniki.

Den største overraskelsen er kanskje at Azerbaijans hovedstad, Baku, er plassert så høyt som på åttende plassen, to plasser foran Tel Aviv. Den nye økonomiske veksten etter kommunismens fall har ikke unngått å stimulere et urbant nattliv, mener guiden.

”Pengestrømmen fra energiproduksjonen, kombinert med tilstedeværelsen av tusenvis av internasjonale oljearbeidere og rike konsulenter, har gjort Baku til en oase av overskudd i et ellers nokså tradisjonelt muslimsk land,” mener Lonely Planet.

I Tel Aviv er man godt fornøyd med tiendeplassen. ”Verden er i ferd med å oppdage Tel Aviv og å forstå det vi som bor i Tel Aviv har forstått lenge,” sier bystyremedlem i Tel Aviv, Yaniv Weizman, som er ansvarlig for turisme, til Ynet.news.
 
”Tel Aviv er en morsom, fri og attraktiv by for turister,” legger han til, ”og spesielt for unge turister. Tel Avivs markedspotensial er stort.”

Tel Aviv ble grunnlagt i 1909 og har feiret hundreårsjubileum i hele år med en ang rekke arrangementer.