[caption id="attachment_382" align="alignright" width="100" caption="Handelsminister Ben-Eliezer"][/caption] Den felles økonomiske kommisjonen mellom Israel og Tyrkia har møte i disse dager, og den israelske industri- og handelsministeren, Benjamin Ben-Eliezer, deltar. Den israelske handelsattachen i Tyrkia, Doron Avrahami, sier at Tyrkia er begeistret over handelsavtalen med Israel, skriver Globes.online. ”Tyrkerne ser det store potensialet i samhandel mellom Israel og Tyrkia. Handelsbalansen er til deres fordel, tross alt. Tyrkerne regner frihandelsavtalen som forholdet med Israel er basert på, som den mest suksessfulle avtalen Tyrkia har med noen land overhodet,” sier han. Forholdet mellom Israel og Tyrkia har vært anspent etter den harde tyrkiske kritikken av Gaza-krigen tidligere i år, men det har åpenbart ikke influert på det økonomiske og handelsmessige samarbeidet, som blant annet gjelder våpen. Den israelske forsvarsindustrien  selger utstyr og systemer til Tyrkia, og tyrkerne håper at israelerne vi kjøpe våpendeler av dem til gjengjeld.  Den israelske handelsattacheen sier til Globes at det ikke er første gangen Tyrkia tar opp dette spørsmålet. ”Jeg regner med at de rette institusjonene i Israel vil arbeide med forespørselen,” sier han. Til tross for de gode handelsforbindelsene mellom de to landene har det vært en nedgang I handelen dette året, men det mener Avrahami har sammenheng med den verdensomspennende finanskrisen. Som en eksportrettet økonomi i stor grad rettet mot Russland og Balkan ble Tyrkia hardt rammet av krisen, og det har tatt tid for landet å komme ut av den. Det influerte også på israelsk eksport til Tyrkia, forklarer Doron Avrahami.

Handelsminister Ben-Eliezer

Handelsminister Ben-Eliezer

Den felles økonomiske kommisjonen mellom Israel og Tyrkia har møte i disse dager, og den israelske industri- og handelsministeren, Benjamin Ben-Eliezer, deltar. Den israelske handelsattachen i Tyrkia, Doron Avrahami, sier at Tyrkia er begeistret over handelsavtalen med Israel, skriver Globes.online.

”Tyrkerne ser det store potensialet i samhandel mellom Israel og Tyrkia. Handelsbalansen er til deres fordel, tross alt. Tyrkerne regner frihandelsavtalen som forholdet med Israel er basert på, som den mest suksessfulle avtalen Tyrkia har med noen land overhodet,” sier han.

Forholdet mellom Israel og Tyrkia har vært anspent etter den harde tyrkiske kritikken av Gaza-krigen tidligere i år, men det har åpenbart ikke influert på det økonomiske og handelsmessige samarbeidet, som blant annet gjelder våpen.

Den israelske forsvarsindustrien  selger utstyr og systemer til Tyrkia, og tyrkerne håper at israelerne vi kjøpe våpendeler av dem til gjengjeld. 

Den israelske handelsattacheen sier til Globes at det ikke er første gangen Tyrkia tar opp dette spørsmålet. ”Jeg regner med at de rette institusjonene i Israel vil arbeide med forespørselen,” sier han.

Til tross for de gode handelsforbindelsene mellom de to landene har det vært en nedgang I handelen dette året, men det mener Avrahami har sammenheng med den verdensomspennende finanskrisen. Som en eksportrettet økonomi i stor grad rettet mot Russland og Balkan ble Tyrkia hardt rammet av krisen, og det har tatt tid for landet å komme ut av den. Det influerte også på israelsk eksport til Tyrkia, forklarer Doron Avrahami.