Den israelske finansministeren, Yuval Steinitz (bildet) kan puste ut.  Tirsdag ble de israelske ledighetstallene for oktober offentliggjort. De viste en nedgang i arbeidsledigheten på 0,3 prosent i forhold til måneden før. Reduksjonen i arbeidsledigheten den siste måneden følger etter at arbeidsledigheten har vært økende med gjennomsnittlig 1,6 prosent hver måned mellom mai 2008 og frem til juni 2009, skriver den israelske finansavisen Globes.online.  Fremgangen for israelsk økonomi gjenspeiler seg også ved at det var færre jobbsøkere og færre som mistet sine jobber i oktober enn månedene før. Halvparten av de 13 240 israelerne som mistet jobbene sine i oktober var kvinner, og de fleste var unge arbeidstakere i alderen fra 25 år ti 34 år, skriver avisen.  Arbeidsledighetstallene  i Israel viser store forskjeller mellom ulike byer og regioner. De arabiske byene Arabeth og Taibe hadde i oktober en arbeidsledighet på 26,9 og 24,4 prosent, mens arbeidsledigheten i de jødiske landsbyene Ramat Hasharon, Ra`anana og Kfar Saba var helt nede i henholdsvis 2,1%, 2,3% og 2,7%. En by som Nazareth, med en stor arabisk befolkningsgruppe, hadde en arbeidsledighet på 15,3 prosent. Direktøren for den israelske arbeidsmarkedsetaten, Yossi Fahri, sier at selv om arbeidsledighetstallene viste en reduksjon i oktober er det for tidlig å fastslå om vi nå ser et positivt vendepunkt i arbeidsmarkedssituasjonen. Han sier at trendene vil bli grundig analysert  og at det er nødvendig å vente på tallene for november og desember før man kan trekke noen sikre konklusjoner.

Yuval_SteinitzDen israelske finansministeren, Yuval Steinitz (bildet) kan puste ut.  Tirsdag ble de israelske ledighetstallene for oktober offentliggjort. De viste en nedgang i arbeidsledigheten på 0,3 prosent i forhold til måneden før. Reduksjonen i arbeidsledigheten den siste måneden følger etter at arbeidsledigheten har vært økende med gjennomsnittlig 1,6 prosent hver måned mellom mai 2008 og frem til juni 2009, skriver den israelske finansavisen Globes.online. 

Fremgangen for israelsk økonomi gjenspeiler seg også ved at det var færre jobbsøkere og færre som mistet sine jobber i oktober enn månedene før. Halvparten av de 13 240 israelerne som mistet jobbene sine i oktober var kvinner, og de fleste var unge arbeidstakere i alderen fra 25 år ti 34 år, skriver avisen. 

Arbeidsledighetstallene  i Israel viser store forskjeller mellom ulike byer og regioner. De arabiske byene Arabeth og Taibe hadde i oktober en arbeidsledighet på 26,9 og 24,4 prosent, mens arbeidsledigheten i de jødiske landsbyene Ramat Hasharon, Ra`anana og Kfar Saba var helt nede i henholdsvis 2,1%, 2,3% og 2,7%. En by som Nazareth, med en stor arabisk befolkningsgruppe, hadde en arbeidsledighet på 15,3 prosent.

Direktøren for den israelske arbeidsmarkedsetaten, Yossi Fahri, sier at selv om arbeidsledighetstallene viste en reduksjon i oktober er det for tidlig å fastslå om vi nå ser et positivt vendepunkt i arbeidsmarkedssituasjonen. Han sier at trendene vil bli grundig analysert  og at det er nødvendig å vente på tallene for november og desember før man kan trekke noen sikre konklusjoner.