2.november skrev vi om en av årets mange filmtriumfer for israelsk film. . Den israelske produsenten Israeli Yoav Shamir vant en pris for sin dokumentar ”Defamation”, et blikk på antisemittisme rundt om i verden, under filmfestivalen i  London. Nå har israelsk film igjen vunnet priser Forrige uke vant Haim Tabakmans film ”Eyes Wide Open” hovedprisen på ”MedFilm Festival” i Roma. Og uken før vant den 18 år gamle høyskolestudenten Omer Zigdon en kortfilmkonkurranse arrangert av Nextv Entertainment. Den israelske studenten vil nå få vist sin 15 minutters lange kortfilm, Banisko, for representanter fra Disney, Paramount og NBC, som skal vurdere å lage en TV-serie basert på kortfilmen. Det deltok 700 deltakere i konkurransen. ”Eyes Wide Open”, som vant førsteprisen i Roma, er en kontroversiell film som handler om et homoseksuelt forhold mellom to ortodokse jøder. En annen israelsk vinner dette året er  spillefilmen Ajami, som er produsert av den palestinske regissøren Scandar Copti og den jødiske imregissøren Yaron Shani. Den er laget i et blandet jødisk-arabisk distrikt i Jaffa. Filmen vant en pris under filmfestivalen i London. Den største seieren for israelsk filmindustri hittil i år står nok likevel regissøren Samuel Maoz for. Hans film ”Libanon” vant førsteprisen under filmfestivalen i Venezia.

Israel_film2.november skrev vi om en av årets mange filmtriumfer for israelsk film. . Den israelske produsenten Israeli Yoav Shamir vant en pris for sin dokumentar ”Defamation”, et blikk på antisemittisme rundt om i verden, under filmfestivalen i  London. Nå har israelsk film igjen vunnet priser

Forrige uke vant Haim Tabakmans film ”Eyes Wide Open” hovedprisen på ”MedFilm Festival” i Roma. Og uken før vant den 18 år gamle høyskolestudenten Omer Zigdon en kortfilmkonkurranse arrangert av Nextv Entertainment.

Den israelske studenten vil nå få vist sin 15 minutters lange kortfilm, Banisko, for representanter fra Disney, Paramount og NBC, som skal vurdere å lage en TV-serie basert på kortfilmen. Det deltok 700 deltakere i konkurransen.

”Eyes Wide Open”, som vant førsteprisen i Roma, er en kontroversiell film som handler om et homoseksuelt forhold mellom to ortodokse jøder.

En annen israelsk vinner dette året er  spillefilmen Ajami, som er produsert av den palestinske regissøren Scandar Copti og den jødiske imregissøren Yaron Shani. Den er laget i et blandet jødisk-arabisk distrikt i Jaffa. Filmen vant en pris under filmfestivalen i London.

Den største seieren for israelsk filmindustri hittil i år står nok likevel regissøren Samuel Maoz for. Hans film ”Libanon” vant førsteprisen under filmfestivalen i Venezia.