Fra januar blir det billigere å kjøpe israelske landbruksvarer i Europa. Det skyldes en handelsavtale for matvarer og landbruksprodukt mellom EU og Israel, som blant annet innebefatter sjokolade, pasta, kaffe, frukt, vafler, kakedeig, juice, salatblader og mye mer. For oss europeere betyr det billigere varer, og for israelerne betyr det at deres varer blir mer konkurransedyktige.  De høye tollsatsene  på israelsk tilberedte matvarer er i dag et betydelig problem for israelske eksportører. Et problem de nå blir kvitt. Den nye avtalen ble underskrevet i Brussel forrige uke, under tilstedeværelse av Israels EU-ambassadør Ran Curiel og den svenske ambassadøren, siden Sverige fortiden har EU-lederskapet, skrivet Ynetnews. Det europeiske markedet er det viktigste markedet for Israels matvareindustri. Halvparten av Israels matvareimport kommer fra Europa, og 44 prosent av de israelske varene sendes til Europa.  Verdien av Israels matvareeksport til Europa utgjør 650 millioner dollar årlig. ”Avtalen vil merkbart øke konkurranseevnen til den israelske matvareindustrien på det europeiske markedet,” sier den israelske handelsministeren Binyamin Ben-Eliezer. Det er den andre gode nyheten for israelske landbruks- og matvareprodusenter i løpet av kort tid. I forrige måned fjernet president Obama tollsatsene på israelske meieriprodukter.

fruktkurvFra januar blir det billigere å kjøpe israelske landbruksvarer i Europa. Det skyldes en handelsavtale for matvarer og landbruksprodukt mellom EU og Israel, som blant annet innebefatter sjokolade, pasta, kaffe, frukt, vafler, kakedeig, juice, salatblader og mye mer.

For oss europeere betyr det billigere varer, og for israelerne betyr det at deres varer blir mer konkurransedyktige.  De høye tollsatsene  på israelsk tilberedte matvarer er i dag et betydelig problem for israelske eksportører. Et problem de nå blir kvitt.

Den nye avtalen ble underskrevet i Brussel forrige uke, under tilstedeværelse av Israels EU-ambassadør Ran Curiel og den svenske ambassadøren, siden Sverige fortiden har EU-lederskapet, skrivet Ynetnews.

Det europeiske markedet er det viktigste markedet for Israels matvareindustri. Halvparten av Israels matvareimport kommer fra Europa, og 44 prosent av de israelske varene sendes til Europa.  Verdien av Israels matvareeksport til Europa utgjør 650 millioner dollar årlig.

”Avtalen vil merkbart øke konkurranseevnen til den israelske matvareindustrien på det europeiske markedet,” sier den israelske handelsministeren Binyamin Ben-Eliezer.

Det er den andre gode nyheten for israelske landbruks- og matvareprodusenter i løpet av kort tid. I forrige måned fjernet president Obama tollsatsene på israelske meieriprodukter.