Langt de fleste land i verden har et større korrupsjonsproblem enn Israel. 31 land har mindre korrupsjon, men 148 land har mer korrupsjon. Det er resultatet av en korrupsjonsindeks som Transparency International offentligjør årlig. Norge ligger på ellevte plass, på oversikten over land med minst korrupsjon. For Israel er det omtrent samme plasseringen som årene før. I alt 180 land er rangert på indeksen, som viser at Israel ligger på nivå med Spania.  Norge er altså ikke blant de ti minst korrupte land i verden, i motsetning til våre naboland, Danmark og Sverige som innehar henholdsvis andre og fjerde plassen. Best er New Zealand, mens Singapore er plassert mellom Danmark og Sverige. Mange israelske firma handler med Kina og India, og deres korrupsjonsnivå er derfor av stor interesse for israelske forretningsfolk. Da er det greit å vite at hva man har å gå til. Kina er plassert som nummer 79 på listen, og India som nummer 84.  Blant de land som skårer svært dårlig, og har høy korrupsjon, er Russland, helt nede på 146 plass. Israel er uten sammenlikning det minst korrupte landet i Midt-Østen. Jordan er plassert som nummer 49 på listen over verdens minst korrupte land, Egypt som nummer 111 og Syria som nummer 126. Lederen for Shvil Transparency International Israel, Yossi Gross said, er langt fra fornøyd. Han mener Israel fremdeles har en lang vei å gå, og at lav korrupsjon er viktig for å oppnå gode resultater i en globalisert verden. ”Israel må forsterke kampen mot korrupsjon,”  sier han til Globes.online.

korrupsjonLangt de fleste land i verden har et større korrupsjonsproblem enn Israel. 31 land har mindre korrupsjon, men 148 land har mer korrupsjon. Det er resultatet av en korrupsjonsindeks som Transparency International offentligjør årlig. Norge ligger på ellevte plass, på oversikten over land med minst korrupsjon. For Israel er det omtrent samme plasseringen som årene før.

I alt 180 land er rangert på indeksen, som viser at Israel ligger på nivå med Spania. 

Norge er altså ikke blant de ti minst korrupte land i verden, i motsetning til våre naboland, Danmark og Sverige som innehar henholdsvis andre og fjerde plassen. Best er New Zealand, mens Singapore er plassert mellom Danmark og Sverige.

Mange israelske firma handler med Kina og India, og deres korrupsjonsnivå er derfor av stor interesse for israelske forretningsfolk. Da er det greit å vite at hva man har å gå til. Kina er plassert som nummer 79 på listen, og India som nummer 84.  Blant de land som skårer svært dårlig, og har høy korrupsjon, er Russland, helt nede på 146 plass.

Israel er uten sammenlikning det minst korrupte landet i Midt-Østen. Jordan er plassert som nummer 49 på listen over verdens minst korrupte land, Egypt som nummer 111 og Syria som nummer 126.

Lederen for Shvil Transparency International Israel, Yossi Gross said, er langt fra fornøyd. Han mener Israel fremdeles har en lang vei å gå, og at lav korrupsjon er viktig for å oppnå gode resultater i en globalisert verden. ”Israel må forsterke kampen mot korrupsjon,”  sier han til Globes.online.