Representantenes Hus i det brasilianske parlamentet godtok forrige uke en frihandelsavtale for Israel med Mercosul, det søramerikanske frihandelsområdet. Ifølge kilder Jerusalem Post har pratet med innen den israelske delegasjonen som besøkte Brasil sammen med president Shimon Peres i helgen, kan dette vedtaket få enorme positive økonomiske konsekvenser for Israel. ”Det er et stort potensial for israelsk forsvars- og sikkerhetsindustri til å tjene milliarder av dollar fra Mercosul straks avtalen er ratifisert, spesielt fra Brasil,” sier Jerusalem Posts anonyme kilde. Brasil er interessert i å bruke Israels avanserte know-how for å produsere forsvars- og sikkerhetsutstyr. Både Elbit, Israel Aerospace Industries og Rafael Advanced Defense System driver allerede handel med Brasil og driver fortiden forhandlinger om nye kontrakter. Det samme gjør flere andre israelske selskaper. Det israelske firmaet Elbit har eksempelvis kjøpt Brasil Aero Electronics company, og gir dermed arbeid til hundrevis av brasilianere som produserer deler utviklet i Israel, med et ”Made in Brazil”-merke. Andre firmaer er ivrige etter å følge etter, skriver Jerusalem Post. Under den israelske delegasjonenes besøk i Brasil ble israelske firmaer sterkt anbefalt å investere i Rio de Janeiro av byens guvernør, Sergio Cabral, som viste til at det forventes en økonomisk vekst på 6 prosent i dette området neste år.

rioRepresentantenes Hus i det brasilianske parlamentet godtok forrige uke en frihandelsavtale for Israel med Mercosul, det søramerikanske frihandelsområdet. Ifølge kilder Jerusalem Post har pratet med innen den israelske delegasjonen som besøkte Brasil sammen med president Shimon Peres i helgen, kan dette vedtaket få enorme positive økonomiske konsekvenser for Israel.

”Det er et stort potensial for israelsk forsvars- og sikkerhetsindustri til å tjene milliarder av dollar fra Mercosul straks avtalen er ratifisert, spesielt fra Brasil,” sier Jerusalem Posts anonyme kilde.

Brasil er interessert i å bruke Israels avanserte know-how for å produsere forsvars- og sikkerhetsutstyr. Både Elbit, Israel Aerospace Industries og Rafael Advanced Defense System driver allerede handel med Brasil og driver fortiden forhandlinger om nye kontrakter. Det samme gjør flere andre israelske selskaper.

Det israelske firmaet Elbit har eksempelvis kjøpt Brasil Aero Electronics company, og gir dermed arbeid til hundrevis av brasilianere som produserer deler utviklet i Israel, med et ”Made in Brazil”-merke. Andre firmaer er ivrige etter å følge etter, skriver Jerusalem Post.

Under den israelske delegasjonenes besøk i Brasil ble israelske firmaer sterkt anbefalt å investere i Rio de Janeiro av byens guvernør, Sergio Cabral, som viste til at det forventes en økonomisk vekst på 6 prosent i dette området neste år.