[caption id="attachment_280" align="alignright" width="150" caption="elektrisk bil fra Renault"][/caption] Better Place er et israelsk selskap som selger elektriske biler og som arbeider med å utvikle systemer for bruk av de elektriske bilene. Ifølge Globe.online vil selskapet nå bruke 1,1 milliarder dollar på prosjekter med å utvikle bruk av elektriske biler i Israel i løpet av de neste seks årene. Deutsche Bank sier at lønnsomheten vil bero på  de globale drivstoffprisene. Better Place vil bruke pengene blant annet til å kjøpe batterier og bygge opp steder hvor bilistene kan lade opp batteriene. Bare i Israel vil det koste 1,1 milliarder dollar. Better Place har også planer i andre land. Deutsche Bank har gjennomført en analyse for firmaet, og mener at Better Places forretningside vil bli mer attraktiv ettersom verdensprisen på olje vil stige, og de ulike regjeringene vil se seg om etter biler som ikke forurenser. Banken mener at modellen til Better Place kan bli lønnsom selv uten støtte fra myndighetene, men først og fremst i spesielle områder rundt om i verden, der det er høye bensinpriser og relativt lange kjøreturer. Banken har bygget sin analyse på Better Places egne anslag. Banken anslår at firmaet kan oppnå 5 prosent markedsandel av kjøretøyene i Israel innen 2016, hvilket vi si at Israel da vil ha rundt 110 000 elektriske kjøretøy, og at det vil kunne gi Better Place en inntekt på 500 millioner dollar årlig i slutten av 2016. Den største kostnaden ved å bygge opp en bilpark med elektriske biler vil være investeringer i å kjøpe batterier. Men banken regner med at kostnadene for batteriene vil reduseres betydelig pr. stk. i de nærmeste årene. I september holdt direktøren for ”Better Place”, Shai Agassi, en pressekonferanse i forbindelse med firmaets utstilling på messen Frankfurt Motorshow. Der kunne han fortelle om en historisk suksess. Hans firma har fått ordre på 100 elektriske biler. Det er den største ordrebestillingen i verden på biler som ikke bruker bensin eller diesel. I fremtiden regner imidlertid firmaet med bestillinger i helt andre størrelsesordener. 50 israelske firmaer planlegger eksempelvis å bytte ut sine biler med 35 000 elektriske biler i 2011, da vil firmaet ha klart et nettverk og en infrastruktur som gjør det mulig å lade opp batteriene og gjøre bilene mulige å bruke i både Israel og vårt naboland, Danmark. ”Bilistene ønsker biler som er billigere, og som ikke bruker bensin, og ikke forurenser omgivelsene,” sa direktøren under messen i Frankfurt.  Her kan du se direktøren forklare seg om det miljøvennige bilprosjektet, og her kan du se hvordan livet med en elektrisk bil vil arte seg i fremtiden. Noe for Kristin Halvorsen å følge opp? Eller kanskje det kan være en forretningside å følge opp med også her i Norge. Her er hjemmesiden til ”Better Place”.

elektrisk bil fra Renault

elektrisk bil fra Renault

Better Place er et israelsk selskap som selger elektriske biler og som arbeider med å utvikle systemer for bruk av de elektriske bilene. Ifølge Globe.online vil selskapet nå bruke 1,1 milliarder dollar på prosjekter med å utvikle bruk av elektriske biler i Israel i løpet av de neste seks årene. Deutsche Bank sier at lønnsomheten vil bero på  de globale drivstoffprisene.

Better Place vil bruke pengene blant annet til å kjøpe batterier og bygge opp steder hvor bilistene kan lade opp batteriene. Bare i Israel vil det koste 1,1 milliarder dollar. Better Place har også planer i andre land.

Deutsche Bank har gjennomført en analyse for firmaet, og mener at Better Places forretningside vil bli mer attraktiv ettersom verdensprisen på olje vil stige, og de ulike regjeringene vil se seg om etter biler som ikke forurenser. Banken mener at modellen til Better Place kan bli lønnsom selv uten støtte fra myndighetene, men først og fremst i spesielle områder rundt om i verden, der det er høye bensinpriser og relativt lange kjøreturer. Banken har bygget sin analyse på Better Places egne anslag.

Banken anslår at firmaet kan oppnå 5 prosent markedsandel av kjøretøyene i Israel innen 2016, hvilket vi si at Israel da vil ha rundt 110 000 elektriske kjøretøy, og at det vil kunne gi Better Place en inntekt på 500 millioner dollar årlig i slutten av 2016.

Den største kostnaden ved å bygge opp en bilpark med elektriske biler vil være investeringer i å kjøpe batterier. Men banken regner med at kostnadene for batteriene vil reduseres betydelig pr. stk. i de nærmeste årene.

I september holdt direktøren for ”Better Place”, Shai Agassi, en pressekonferanse i forbindelse med firmaets utstilling på messen Frankfurt Motorshow. Der kunne han fortelle om en historisk suksess. Hans firma har fått ordre på 100 elektriske biler. Det er den største ordrebestillingen i verden på biler som ikke bruker bensin eller diesel.

I fremtiden regner imidlertid firmaet med bestillinger i helt andre størrelsesordener. 50 israelske firmaer planlegger eksempelvis å bytte ut sine biler med 35 000 elektriske biler i 2011, da vil firmaet ha klart et nettverk og en infrastruktur som gjør det mulig å lade opp batteriene og gjøre bilene mulige å bruke i både Israel og vårt naboland, Danmark.

”Bilistene ønsker biler som er billigere, og som ikke bruker bensin, og ikke forurenser omgivelsene,” sa direktøren under messen i Frankfurt.

 Her kan du se direktøren forklare seg om det miljøvennige bilprosjektet, og her kan du se hvordan livet med en elektrisk bil vil arte seg i fremtiden. Noe for Kristin Halvorsen å følge opp?

Eller kanskje det kan være en forretningside å følge opp med også her i Norge. Her er hjemmesiden til ”Better Place”.