Mandag undertegnet det statlige israelske elektrisitetsselskapet en avtale med det private selskapet Israel Corporation's OPC Rotem  om levering av kraft. Det er landets hittil største avtale om privat kraftproduksjon.  Dermed er private aktører for alvor trukket inn i også denne sektoren. ”Alt for lenge har det bare vært prat om å trekke in private kraftprodusenter,” sa infrastrukturminister Uzi Landau under underskriftsseremonien i Jerusalem, ifølge Jerusalem Post. ”Dette er et viktig øyeblikk for det israelske elektrisitetsmarkedet. Infrastrukturdepartementet  vil fortsette med å trekke andre private produsenter inn i elektrisitets, avansert teknologi, og ren energi markedene,” lovet han. Det naturgassdrevne Mishor Rotem kraftverket skal bygges i Negev og er forventet å kunne levere elektrisitet en gang i 2013. Etter avtalen, som er verd 10 milliarder shekel, skal kraftverket levere 400 megawatt elektrisitet til det israelske elektrisitetsselskapet. Landau sa at avtalen var viktig for å forhindre en forventet elektrisitetsmangel og vil stimulere til bruk av flere private kraftprodusenter i det lokale elektrisitetsmarkedet. 80 prosent av aksjene i OPC Rotem ble i september kjøpt opp av Israel Corp fra den tidligere eieren Ofer Energy.

Israel_kraftverkMandag undertegnet det statlige israelske elektrisitetsselskapet en avtale med det private selskapet Israel Corporation’s OPC Rotem  om levering av kraft. Det er landets hittil største avtale om privat kraftproduksjon.  Dermed er private aktører for alvor trukket inn i også denne sektoren.

”Alt for lenge har det bare vært prat om å trekke in private kraftprodusenter,” sa infrastrukturminister Uzi Landau under underskriftsseremonien i Jerusalem, ifølge Jerusalem Post.

”Dette er et viktig øyeblikk for det israelske elektrisitetsmarkedet. Infrastrukturdepartementet  vil fortsette med å trekke andre private produsenter inn i elektrisitets, avansert teknologi, og ren energi markedene,” lovet han.

Det naturgassdrevne Mishor Rotem kraftverket skal bygges i Negev og er forventet å kunne levere elektrisitet en gang i 2013. Etter avtalen, som er verd 10 milliarder shekel, skal kraftverket levere 400 megawatt elektrisitet til det israelske elektrisitetsselskapet.

Landau sa at avtalen var viktig for å forhindre en forventet elektrisitetsmangel og vil stimulere til bruk av flere private kraftprodusenter i det lokale elektrisitetsmarkedet.

80 prosent av aksjene i OPC Rotem ble i september kjøpt opp av Israel Corp fra den tidligere eieren Ofer Energy.