Tyskland kjøper Israel-produserte ubemannede fly, såkalte droner, for å bruke I Afghanistan, melder Associated Press. Flyene vil være i aktiv bruk i Afghanistan tidlig neste år.  Dronene skal brukes til rekognosering, opplyste Israel Aerospace Industries i en uttalelse tidligere denne uken. Selskapet opplyste ikke hvor mange av de såkalte ”Heron dronene” som var solgt og nøyaktig til hvilken pris,  men selskapet sier at det dreier seg om flere millioner dollar. Israelske droner har også tidligere blitt levert til koalisjonsstyrkene både i Afghanistan og Irak for å samle inn innformasjoner om islamske militante. ”Heron dronene” er Israels største, med et vingespenn på 54 fot og muligheter til å fly så lenge som 30 timer med en hastighet på 225 kilometer i timen, og en høyde på 9 144 meter.

dronerTyskland kjøper Israel-produserte ubemannede fly, såkalte droner, for å bruke I Afghanistan, melder Associated Press. Flyene vil være i aktiv bruk i Afghanistan tidlig neste år.  Dronene skal brukes til rekognosering, opplyste Israel Aerospace Industries i en uttalelse tidligere denne uken.

Selskapet opplyste ikke hvor mange av de såkalte ”Heron dronene” som var solgt og nøyaktig til hvilken pris,  men selskapet sier at det dreier seg om flere millioner dollar.

Israelske droner har også tidligere blitt levert til koalisjonsstyrkene både i Afghanistan og Irak for å samle inn innformasjoner om islamske militante.

”Heron dronene” er Israels største, med et vingespenn på 54 fot og muligheter til å fly så lenge som 30 timer med en hastighet på 225 kilometer i timen, og en høyde på 9 144 meter.