Den israelske milliardæren Haim Saban forhandler med regjeringen i Qatar om å kjøpe halvparten av aksjene i det arabiske TV-selskapet Al Jazeera, gjennom en egyptisk stråmann, skriver den egyptiske avisen al-Mesryoon.  Ifølge avisen har TV-selskapet økonomiske problemer, til tross for Al Jazeeras voldsomme popularitet i den arabiske verden. Dette skal være andre gangen at den rike israeleren forhandler med Qatar om aksjekjøp i Al Jazeera. Haim Saban eier allerede TV og mediebedrifter til en verdi av 2,8 milliarder dollar, og regnes for å være den 102 rikeste personen i USA, der han nå bor. Saban besøkte Qatar første gang i 2003 sammen med den tidligere amerikanske presidenten, Bill Clinton i forbindelse med en fredskonferanse for Midt-Østen.  Haim Saban ble født i Alexandria i Egypt i 1944, og immigrerte til Israel i 1956. Han har nå statsborgerskap både i Israel og USA. Før han slo seg opp innen mediebransjen, var en musiker. I 2002 brukte han 13 millioner dollar til å etablere ”Saban Center for Midle East Policy” som er et senter for å analysere USAs utenrikspolitikk i Midt-Østen, og han har i mange år sponset ”American-Israel Public Affairs Committee’s”, en støtte gruppe for Israel med hovedoppgave å påvirke den amerikanske kongressen.

al_JazeeraDen israelske milliardæren Haim Saban forhandler med regjeringen i Qatar om å kjøpe halvparten av aksjene i det arabiske TV-selskapet Al Jazeera, gjennom en egyptisk stråmann, skriver den egyptiske avisen al-Mesryoon. 

Ifølge avisen har TV-selskapet økonomiske problemer, til tross for Al Jazeeras voldsomme popularitet i den arabiske verden. Dette skal være andre gangen at den rike israeleren forhandler med Qatar om aksjekjøp i Al Jazeera.

Haim Saban eier allerede TV og mediebedrifter til en verdi av 2,8 milliarder dollar, og regnes for å være den 102 rikeste personen i USA, der han nå bor.
Saban besøkte Qatar første gang i 2003 sammen med den tidligere amerikanske presidenten, Bill Clinton i forbindelse med en fredskonferanse for Midt-Østen. 

Haim Saban ble født i Alexandria i Egypt i 1944, og immigrerte til Israel i 1956. Han har nå statsborgerskap både i Israel og USA. Før han slo seg opp innen mediebransjen, var en musiker.

I 2002 brukte han 13 millioner dollar til å etablere ”Saban Center for Midle East Policy” som er et senter for å analysere USAs utenrikspolitikk i Midt-Østen, og han har i mange år sponset ”American-Israel Public Affairs Committee’s”, en støtte gruppe for Israel med hovedoppgave å påvirke den amerikanske kongressen.