Israel er verdens tredje største eksportør av forsvarsutstyr og våpen, etter USA og Russland. Israelske firma signerte for 6,3 milliarder dollar i nye eksportkontrakter for våpen, ammunisjon, våpenteknologi og utstyr i 2008, og for 20,3 milliarder i 2005-08, ifølge det israelske forsvarsdepartementet, skriver Globes.onlone. Tallene fra det israelske forsvarsdepartementet samsvarer ikke med de amerikanske tallene fra ”US Congressional Research Service”, som har Israel nede på åttende plass, men det skyldes sannsynligvis at disse studiene kun innbefatter større militært utstyr, og ikke forsvarsdeler og teknologi. Det israelske forsvarsdepartementet publiserte sine tall i forbindelse med en større våpenmesse som i disse dager pågår i Washington. Flere hundre våpenselskap rundt omkring i verden deltar på messen, inkludert flere ledende israelske firma som Israel Aerospace Industries Ltd,  Israel Military Industries Ltd, Rafael Advanced Defense Systems Ltd, og  Elbit Systems Ltd, pluss en rekke mindre selskap. USA er Israels største kunde når det gjelder forsvarsutstyr, med kontrakter verd 1.5 milliarder dollar i 2008. Den største eksportøren til USA var Elbit Systems, selskapet som Kirstin Halvorsen kastet ut av det norske oljefondet. Israels forsvarseksport til Asia, inkludert India, var også på 1,5 milliarder dollar i fjor.

israel_forsvar2Israel er verdens tredje største eksportør av forsvarsutstyr og våpen, etter USA og Russland. Israelske firma signerte for 6,3 milliarder dollar i nye eksportkontrakter for våpen, ammunisjon, våpenteknologi og utstyr i 2008, og for 20,3 milliarder i 2005-08, ifølge det israelske forsvarsdepartementet, skriver Globes.onlone.

Tallene fra det israelske forsvarsdepartementet samsvarer ikke med de amerikanske tallene fra ”US Congressional Research Service”, som har Israel nede på åttende plass, men det skyldes sannsynligvis at disse studiene kun innbefatter større militært utstyr, og ikke forsvarsdeler og teknologi.

Det israelske forsvarsdepartementet publiserte sine tall i forbindelse med en større våpenmesse som i disse dager pågår i Washington. Flere hundre våpenselskap rundt omkring i verden deltar på messen, inkludert flere ledende israelske firma som Israel Aerospace Industries Ltd,  Israel Military Industries Ltd, Rafael Advanced Defense Systems Ltd, og  Elbit Systems Ltd, pluss en rekke mindre selskap.

USA er Israels største kunde når det gjelder forsvarsutstyr, med kontrakter verd 1.5 milliarder dollar i 2008. Den største eksportøren til USA var Elbit Systems, selskapet som Kirstin Halvorsen kastet ut av det norske oljefondet. Israels forsvarseksport til Asia, inkludert India, var også på 1,5 milliarder dollar i fjor.