Verdens største hjerner er samlet I Israel, mener den verdenskjente forfatteren Georg Gilder (Se artikkel nedenfor).  I dag fikk han et nytt bevis på sin påstand. Den israelske biokjemikeren, Ada Yonath, fikk Nobelprisen i kjemi, delt med en amerikaner og en brite.  Hun er dermed den fjerde kvinnen i verden som mottar Nobelprisen i kjemi. Prisen fikk hun for studier innen ribosomer, som produserer celleprotein. Bladet Møre forklarer det slik: De tre ble hedret for sine studier av en av livets mest grunnleggende prosesser, når ribosomer forvandler informasjonen i DNA til liv. Ribosomer produserer protein som kontrollerer kjemien i alle levende organismer. Metoden de tre har arbeidet med og som de utviklet samtidig, kalles røntgenkrystallografi. Professor Ada Yonath jobber ved Weizmann Institute of Science. Hun har også tidligere vunnet priser. Blant annet ble hun den første israelske kvinnen som vant en pris fra L'Oréal og UNESCO for å ha identifisert hvordan bakterier blir resistente til antibiotika. Nobelprisen er på 10 millioner svenske kroner, ca. 5,3 millioner shekel, som skal deles likt mellom vinnerne. Israelere har også tidigere mottatt Nobelprisen i kjemi. ! 2004 fikk israelerne Aaron Ciechanover and Avram Hershko prisen, sammen med en amerikaner, for deres arbeid i hvordan celer brytes ned.

ada_yonathVerdens største hjerner er samlet I Israel, mener den verdenskjente forfatteren Georg Gilder (Se artikkel nedenfor).  I dag fikk han et nytt bevis på sin påstand. Den israelske biokjemikeren, Ada Yonath, fikk Nobelprisen i kjemi, delt med en amerikaner og en brite.  Hun er dermed den fjerde kvinnen i verden som mottar Nobelprisen i kjemi.

Prisen fikk hun for studier innen ribosomer, som produserer celleprotein. Bladet Møre forklarer det slik: De tre ble hedret for sine studier av en av livets mest grunnleggende prosesser, når ribosomer forvandler informasjonen i DNA til liv. Ribosomer produserer protein som kontrollerer kjemien i alle levende organismer. Metoden de tre har arbeidet med og som de utviklet samtidig, kalles røntgenkrystallografi.

Professor Ada Yonath jobber ved Weizmann Institute of Science. Hun har også tidligere vunnet priser. Blant annet ble hun den første israelske kvinnen som vant en pris fra L’Oréal og UNESCO for å ha identifisert hvordan bakterier blir resistente til antibiotika.

Nobelprisen er på 10 millioner svenske kroner, ca. 5,3 millioner shekel, som skal deles likt mellom vinnerne.

Israelere har også tidigere mottatt Nobelprisen i kjemi. ! 2004 fikk israelerne Aaron Ciechanover and Avram Hershko prisen, sammen med en amerikaner, for deres arbeid i hvordan celer brytes ned.