Microsoft Corporation opplyste forrige uke at de vil tillate gratis nedlasting av det nye Microsoft Security Essentials antivirus program for registrerte kunder.  Utviklingen av det nye programmet begynte i desember i fjor ved Microsoft Israel R&D Center i Herzliya Pituach. Et team på et dusin programmerere, under ledelse av Microsoft sjef, og software arkitekt, Ray Ozzie, ledet utviklingen av programmet.   ”Vi har lagt til nye muligheter for private bruker med vårt antivirus. Produktet bruker de nyeste antivirusteknologiene. Det er enkelt å bruke, nedlaste og beholde, og det er gratis. Det er ikke behov for å registrere seg noen steder, og det finnes ingen reklame på det,” sier Shai Kariv, lederen for produktavdelingen ved Microsoft Israel, til Globes.online. Betaversjonen av programmet har vært tilgjengelig i flere måneder. Eiere av legale versjoner av Microsoft Windows kan nå nedlaste Microsoft Security Essentials uten registrering. Programmet kan også brukes på harddisker av typen Netboxes. Shai Karev sier at Microsoft ikke ønsker å konkurrere med gode betalingsløsninger. ”Vi målretter oss mot kunder som ikke har installert antivirusprogrammer. Vårt mål er ikke å konkurrere mot andre programmer, men å tilby gratis antivirus til de fleste som ikke har oppdaterte program, enten fordi det er vanskelig for dem å betale, eller fordi de ikke ønsker å betale,” sier han.

microsoft-israelMicrosoft Corporation opplyste forrige uke at de vil tillate gratis nedlasting av det nye Microsoft Security Essentials antivirus program for registrerte kunder.  Utviklingen av det nye programmet begynte i desember i fjor ved Microsoft Israel R&D Center i Herzliya Pituach.

Et team på et dusin programmerere, under ledelse av Microsoft sjef, og software arkitekt, Ray Ozzie, ledet utviklingen av programmet.  

”Vi har lagt til nye muligheter for private bruker med vårt antivirus. Produktet bruker de nyeste antivirusteknologiene. Det er enkelt å bruke, nedlaste og beholde, og det er gratis. Det er ikke behov for å registrere seg noen steder, og det finnes ingen reklame på det,” sier Shai Kariv, lederen for produktavdelingen ved Microsoft Israel, til Globes.online.

Betaversjonen av programmet har vært tilgjengelig i flere måneder. Eiere av legale versjoner av Microsoft Windows kan nå nedlaste Microsoft Security Essentials uten registrering. Programmet kan også brukes på harddisker av typen Netboxes.

Shai Karev sier at Microsoft ikke ønsker å konkurrere med gode betalingsløsninger. ”Vi målretter oss mot kunder som ikke har installert antivirusprogrammer. Vårt mål er ikke å konkurrere mot andre programmer, men å tilby gratis antivirus til de fleste som ikke har oppdaterte program, enten fordi det er vanskelig for dem å betale, eller fordi de ikke ønsker å betale,” sier han.