Israel er en dominerende kraft i verdensøkonomien, og statsminister Benjamin Netanyahu er vår tids Ronald Reagan. Det mener Georg Gilder. Vi har tidigere skrevet at den kjente amerikanske forfatteren, og mannen bak bestselgeren Wealth and Poverty (1981), Georg Gilder, 10-12.november arrangerer en stor konferanse i New York der søkelyset blir satt på den blomstrende høyteknologiindustrien i Israel. Gilder, som blant annet er fast skribent i Forbes Magazine og tidligere har skrevet 15 bøker om økonomi, teknologi, vitenskap og sosiologi, kom i juli ut med en bok om den teknologiske revolusjonen i Israel, under tittelen The Israel Test. I et ferskt intervju med CBN betegner Gilder den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, som vår tids Ronald Reagan. Han mener at det er for liten forståelse i USA for den positive betydningen Israel har for amerikansk økonomi, amerikansk forsvar og amerikansk etterretning. Israel er en dominerende kraft i verdensøkonomien, mener Gilder, som hevder at palestinerne har dratt store økonomiske fordeler av den israelske økonomiske suksessen etter at Israel gikk over fra en sosialistisk økonomisk modell til mer markedsøkonomi for ca. 20 år siden.  I boken påpeker Georg Gilder det faktum at jøder har dominert når det gjelder sjakk og nobelpriser, og konkluderer med at Israel i dag konsentrerer de jødiske geniene på et sted. Han fremstilles Israel som den avgjørende kampplassen for kapitalsime og frihet i vår tid, og mener at mye av Israelhatet skyldes misunnelse over Israels økonomiske suksess.

georg_gilderIsrael er en dominerende kraft i verdensøkonomien, og statsminister Benjamin Netanyahu er vår tids Ronald Reagan. Det mener Georg Gilder.

Vi har tidigere skrevet at den kjente amerikanske forfatteren, og mannen bak bestselgeren Wealth and Poverty (1981), Georg Gilder, 10-12.november arrangerer en stor konferanse i New York der søkelyset blir satt på den blomstrende høyteknologiindustrien i Israel.

Gilder, som blant annet er fast skribent i Forbes Magazine og tidligere har skrevet 15 bøker om økonomi, teknologi, vitenskap og sosiologi, kom i juli ut med en bok om den teknologiske revolusjonen i Israel, under tittelen The Israel Test.

I et ferskt intervju med CBN betegner Gilder den israelske statsministeren, Benjamin Netanyahu, som vår tids Ronald Reagan. Han mener at det er for liten forståelse i USA for den positive betydningen Israel har for amerikansk økonomi, amerikansk forsvar og amerikansk etterretning.

Israel er en dominerende kraft i verdensøkonomien, mener Gilder, som hevder at palestinerne har dratt store økonomiske fordeler av den israelske økonomiske suksessen etter at Israel gikk over fra en sosialistisk økonomisk modell til mer markedsøkonomi for ca. 20 år siden. 

I boken påpeker Georg Gilder det faktum at jøder har dominert når det gjelder sjakk og nobelpriser, og konkluderer med at Israel i dag konsentrerer de jødiske geniene på et sted. Han fremstilles Israel som den avgjørende kampplassen for kapitalsime og frihet i vår tid, og mener at mye av Israelhatet skyldes misunnelse over Israels økonomiske suksess.