Ikke før har den israelske filmen Libanon, om den første Libanon-krigen, vunnet hedersprisen under filmfestivalen I Venezia, før det dukker opp en ny israelsk suksessfilm. På hjemmebane gikk prisen til det israelske filmakademiet til filmen Ajami, som handler om arabere i Jaffa. Det vil bli denne filmen som vil representere Israel når de nominerte filmene til Oscar-prisen for beste utenlandsk språklige film skal plukkes ut. Den vil møte konkurransen fra Max Manus, som er Norges bidrag til konkurransen. Hvilke utenlandske filmer som blir nominert vil bli avgjort andre februar nest år. Ajami er en dramatisk historie om kriminalitet i Jaffa, Tel Avivs naboby, og er produsert i fellesskap av den israelske palestineren, Scandar Copti, og den israelske jøden, Yaron Shani. Dette er første gangen prisen til det israelske filmakademiet er vunnet av en film som har arabisk som det mest fremtredende språket, og der de fleste skuespillerne er palestinere. Det er ikke lenge siden Janne Fonda og andre venstreradikale Hollywood-stjerner startet en kampanje for å boikotte israelsk fim. Mange mener at de får problemer med å forklare hvorfor de vi boikotte denne filmen, skriver Jerusalem Post.

ajamicannesIkke før har den israelske filmen Libanon, om den første Libanon-krigen, vunnet hedersprisen under filmfestivalen I Venezia, før det dukker opp en ny israelsk suksessfilm. På hjemmebane gikk prisen til det israelske filmakademiet til filmen Ajami, som handler om arabere i Jaffa.

Det vil bli denne filmen som vil representere Israel når de nominerte filmene til Oscar-prisen for beste utenlandsk språklige film skal plukkes ut. Den vil møte konkurransen fra Max Manus, som er Norges bidrag til konkurransen. Hvilke utenlandske filmer som blir nominert vil bli avgjort andre februar nest år.

Ajami er en dramatisk historie om kriminalitet i Jaffa, Tel Avivs naboby, og er produsert i fellesskap av den israelske palestineren, Scandar Copti, og den israelske jøden, Yaron Shani. Dette er første gangen prisen til det israelske filmakademiet er vunnet av en film som har arabisk som det mest fremtredende språket, og der de fleste skuespillerne er palestinere.

Det er ikke lenge siden Janne Fonda og andre venstreradikale Hollywood-stjerner startet en kampanje for å boikotte israelsk fim. Mange mener at de får problemer med å forklare hvorfor de vi boikotte denne filmen, skriver Jerusalem Post.