Det israelske firmaet Teva Pharmaceutical Industries har nå dokumentert et positivt resultat for en medisin som kan redusere tempoet i nedbrytningen av nervesystemet for Parkinson-syke, skriver den israelske avisen Haaretz. Firmaets medisin, Azilect, er testet på 1 176 pasienter med tidlig utviking av Parkinsons sykdom i 14 land og på 129 medisinske sentere. Resultatene er svært positive, skriver avisen. Det israelske selskapet promoterer allerede denne medisinen i samarbeid med det danske firmaet Lundbeck i Storbritannia, Tyskland og Frankrike, Omsetningen var på 120 millioner dollar i 2007, og har vært økende. Etter de siste testresultatene er det ventet en dramatisk vekst i markedspotensialet for medisinen. Gilad Sagir, som er analytiker i Bank Hapoalim, skriver i et notat at potensialet sannsynligvis er på 1 milliard dollar årlig, og at det er forventet at Azilect kommer til å bli den ledende medisinen for å hjelpe Parkinsons pasienter i løpet av få år. Teva og Lundbeck sier at 1 mg av Azilect oppfyller alle målene som ble satt i testen, og at resultatene er statistisk signifikante. Testene viste også at medisinen er trygg og uten negative bivirkninger for pasientene. Det israelske og danske firmaet regner med at Azilect kan bli den første behandlingen av Parkinsons syke som blir godkjent som en medisin som reduserer hastigheten i utvikingen av sykdommen. Ingen andre medisiner har til nå vist seg å være effektive, skriver Haaretz.

tevaDet israelske firmaet Teva Pharmaceutical Industries har nå dokumentert et positivt resultat for en medisin som kan redusere tempoet i nedbrytningen av nervesystemet for Parkinson-syke, skriver den israelske avisen Haaretz.

Firmaets medisin, Azilect, er testet på 1 176 pasienter med tidlig utviking av Parkinsons sykdom i 14 land og på 129 medisinske sentere. Resultatene er svært positive, skriver avisen.

Det israelske selskapet promoterer allerede denne medisinen i samarbeid med det danske firmaet Lundbeck i Storbritannia, Tyskland og Frankrike, Omsetningen var på 120 millioner dollar i 2007, og har vært økende. Etter de siste testresultatene er det ventet en dramatisk vekst i markedspotensialet for medisinen.

Gilad Sagir, som er analytiker i Bank Hapoalim, skriver i et notat at potensialet sannsynligvis er på 1 milliard dollar årlig, og at det er forventet at Azilect kommer til å bli den ledende medisinen for å hjelpe Parkinsons pasienter i løpet av få år.

Teva og Lundbeck sier at 1 mg av Azilect oppfyller alle målene som ble satt i testen, og at resultatene er statistisk signifikante. Testene viste også at medisinen er trygg og uten negative bivirkninger for pasientene.

Det israelske og danske firmaet regner med at Azilect kan bli den første behandlingen av Parkinsons syke som blir godkjent som en medisin som reduserer hastigheten i utvikingen av sykdommen. Ingen andre medisiner har til nå vist seg å være effektive, skriver Haaretz.