Nord i Israel, like nedenfor Golanhøyden, produseres verdens eneste dessertvin laget av granatepler. Rimon Winery er en familiebedrift som lager vin fra granateplene, derav navnet ”rimon”, som er det hebraiske navnet på granateple, skriver Israel National New. Tair Nachmias er leder for markedsavdelingen. Hun sier til Israel National Radio at firmaet er den eneste vingården i verden som produserer vin fra granatepler. Det er mulig på grunn av et veldig spesielt tre som eieren av området utviket for 15 år siden. Denne tretypen produserer granatepler som veier 1,5 kilo, tre ganger det normale. De mørkerøde og kjempestore granateplene er patentbeskyttet. Tair Nachmias anbefaler alle å besøke firmaets besøkssenter for å se granateplene ved selvsyn. ”De har et svært høyt sukkerinnhold”, forteller hun. ”Det er derfor de kan brukes til vinproduksjon”.  Hun skryter selvsagt av sitt eget produkt, og hevder at vinen ved siden av å ha en fantastisk fin smak, også er svært bra for helsen. ”Vinen forhindrer hjerteinfarkt og dårlig kolesterol i blodet. Den er også bra for diabetikere fordi den balanserer nivået på insulin i blodet. Studier viser også at vinen kan ødelegge kreftceller og bremse utviklingen av kreft,” hevder hun, og forteller at leger anbefaler å drikke 14 milliliter av vinen daglig. ”Bra for sjelen er den også,” mener markedssjefen. Toppen av et granateple er formet som en krone. ”Den gror der av en grunn. Det er den beste frukten du kan finne med den høyeste konsentrasjonen av helsefordeler. Så det er en grunn for at G-d har puttet en krone på den,” mener Tair Nachmias. Ifølge Israel National News kommer Rimon Wines i tre typer, portvin, tørr vin og dessert vin, og alle har vunnet prestisjefulle hederspriser. 70 prosent av vinen blir eksportert. Det produseres 560 000 flasker årlig. Rimon Winery er en ren familiebedrift. ”Vi er Nachmiah familien fra Kerem Ben Zimra,” sier Tair Nachmiah til Israel National News. ”Min onkel oppdaget granatepletreet. Alle som arbeider her er medlemmer av familien. Det er et varmt sted å komme til og vi ønsker alle velkommen med åpne armer. Stort sett har vi det moro her,” sier den begeistrede markedssjefen. I besøkssenteret kan turister og andre gjester få smaksprøver. ”Alle som prøver vinen er bare sjokkert over og begeistret over forskjellen i smak, fordi den ikke smaker som druevin. Mange kommer hit og sier at de bare like tørr vin og jeg anbefaler dem likevel å smake dessertvinen, og når de gjør det er de sjokkert over hvor annerledes den smaker,” forteller Tair til Israel National Radio.

granatepleNord i Israel, like nedenfor Golanhøyden, produseres verdens eneste dessertvin laget av granatepler. Rimon Winery er en familiebedrift som lager vin fra granateplene, derav navnet ”rimon”, som er det hebraiske navnet på granateple, skriver Israel National New.

Tair Nachmias er leder for markedsavdelingen. Hun sier til Israel National Radio at firmaet er den eneste vingården i verden som produserer vin fra granatepler. Det er mulig på grunn av et veldig spesielt tre som eieren av området utviket for 15 år siden. Denne tretypen produserer granatepler som veier 1,5 kilo, tre ganger det normale. De mørkerøde og kjempestore granateplene er patentbeskyttet.

Tair Nachmias anbefaler alle å besøke firmaets besøkssenter for å se granateplene ved selvsyn. ”De har et svært høyt sukkerinnhold”, forteller hun. ”Det er derfor de kan brukes til vinproduksjon”. 

Hun skryter selvsagt av sitt eget produkt, og hevder at vinen ved siden av å ha en fantastisk fin smak, også er svært bra for helsen. ”Vinen forhindrer hjerteinfarkt og dårlig kolesterol i blodet. Den er også bra for diabetikere fordi den balanserer nivået på insulin i blodet. Studier viser også at vinen kan ødelegge kreftceller og bremse utviklingen av kreft,” hevder hun, og forteller at leger anbefaler å drikke 14 milliliter av vinen daglig. ”Bra for sjelen er den også,” mener markedssjefen.

Toppen av et granateple er formet som en krone. ”Den gror der av en grunn. Det er den beste frukten du kan finne med den høyeste konsentrasjonen av helsefordeler. Så det er en grunn for at G-d har puttet en krone på den,” mener Tair Nachmias.

Ifølge Israel National News kommer Rimon Wines i tre typer, portvin, tørr vin og dessert vin, og alle har vunnet prestisjefulle hederspriser. 70 prosent av vinen blir eksportert. Det produseres 560 000 flasker årlig.

Rimon Winery er en ren familiebedrift. ”Vi er Nachmiah familien fra Kerem Ben Zimra,” sier Tair Nachmiah til Israel National News. ”Min onkel oppdaget granatepletreet. Alle som arbeider her er medlemmer av familien. Det er et varmt sted å komme til og vi ønsker alle velkommen med åpne armer. Stort sett har vi det moro her,” sier den begeistrede markedssjefen.

I besøkssenteret kan turister og andre gjester få smaksprøver. ”Alle som prøver vinen er bare sjokkert over og begeistret over forskjellen i smak, fordi den ikke smaker som druevin. Mange kommer hit og sier at de bare like tørr vin og jeg anbefaler dem likevel å smake dessertvinen, og når de gjør det er de sjokkert over hvor annerledes den smaker,” forteller Tair til Israel National Radio.