Den israelske sentralbanken endret ikke renten da den hadde sitt rentemøte i går for å ta stillingen til rentesatsen i oktober. Dermed blir renten værende på 0,75 prosent. Det offentliggjorde sentralbanksjefen, Stanley Fischer, på en pressekonferanse, skriver Ynetnews.com.  Fischer fikk mye kritikk da han forrige måned økte renten fra 0,25 prosent til 0,75 prosent, og dermed ble den første sentralbanken i den vestlige verden som økte utlånsrenten etter at finanskrisen ble proklamert. Problemet for den israelske sentralbanken er å balanse hensynet til å få hjulene i den israelske økonomien til å svive litt raskere, og dermed også få redusert arbeidsledigheten, som for første gang siden finanskrisen begynte gikk ned denne måneden, og samtidig forhindre økt inflasjon, som fremdeles ligger så vidt over Regjeringens målsetning på maksimalt 3,0 prosent.

Israel_sentralbanken2Den israelske sentralbanken endret ikke renten da den hadde sitt rentemøte i går for å ta stillingen til rentesatsen i oktober. Dermed blir renten værende på 0,75 prosent. Det offentliggjorde sentralbanksjefen, Stanley Fischer, på en pressekonferanse, skriver Ynetnews.com. 

Fischer fikk mye kritikk da han forrige måned økte renten fra 0,25 prosent til 0,75 prosent, og dermed ble den første sentralbanken i den vestlige verden som økte utlånsrenten etter at finanskrisen ble proklamert.

Problemet for den israelske sentralbanken er å balanse hensynet til å få hjulene i den israelske økonomien til å svive litt raskere, og dermed også få redusert arbeidsledigheten, som for første gang siden finanskrisen begynte gikk ned denne måneden, og samtidig forhindre økt inflasjon, som fremdeles ligger så vidt over Regjeringens målsetning på maksimalt 3,0 prosent.