Den amerikanske sangeren Leonard Cohen står i kveld på scenen foran 47 000 fans på en fotballstadio i Tel Avivs forstad Ramat Gan. Han holder en konsert for samarbeid, toleranse og fred. Den er ventet å gi en inntekt på rundt 2 millioner dollar, skriver New York Times. Pengene vil bli brukt til å opprette et fond styrt av både israelere og palestinere, som skal gi penger til grupper som fokuserer på sameksistens. Leonard Cohens manager, Robert Kory, sier at pengene vil gå til organisasjoner bestående av folk som har betalt en stor personlig pris på grunn av konflktene mellom israelere og palestinere, og som likevel jobber for fred. I en telefonsamtale med New York Times peker han spesielt på organisasjonen “the Parents Circle”, et foreldreforum etablert av israelere og palestinere som har mistet nære familiemedlemmer i konflikten. “Når mennesker møtes ansikt til ansikt, faller murene,” sier Roni Hirshenson, en av de israelske grunnleggerne av den 14 år gamle gruppen, som mistet sin sønn, Amir, i 1995, da to palestinske selvmordsbombere blandet seg med en gruppe israelske soldater som ventet på en buss, til New York Times. Avisen har også snakket med Ali Abu Awwad, som mistet sin eldre bror, Yusef, i 2000 under en skyteepisode i deres landsby utenfor Hebron. Han sier at “the Parents Circle” reddet ham fra å bli ødelagt av sinne og fortvilelse. Han er nå en aktivist som promoterer ikkevoldelig motstand blant palestinerne. Spurt om sin mening om Israel bør boikottes, svarer han: “Vi må åpne våre dører slik at hele verden kan se hvilke problemer vi palestinere har. Vi bør ikke stoppe noen stemmer for fred, for til syvende og sist vil det verken hjelpe å bli sinte eller å boikotte. Jeg tror Leonard Cohen har tatt et veldig viktig steg når han bruker sin makt og investerer sin energi i å finne en løsning.” Leonard Cohen ønsker med sitt initiativ å stimulere andre artister til å donere inntektene fra en konsert til det samme formålet, og håper dermed å få inn flere penger. “Vi håper dette er en invitasjon,” sier manangeren til New York Times. “Det er mange konflikter i verden, men dette er den som virkelig sette hele verden i fare og er virkelig verd oppmerksomhet.” Leonard Cohens konsert i kveld er den første på to tiår. Han har tidligere underholdt for de israelske soldatene under krigen i 1973. Da han planla dagens turne ville Leonard Cohen strekke ut en hånd til palestinerne. I samarbeid med både israelere og palestinere planla han konserter både i Israel og i Ramallah, for å vise sin støtte til en tostatsløsning og støtte til en egen palestinsk stat. Palestinerne ville tvinge sangeren til bare å opptre i Ramallah, boikotte Israel, og signalisere at Israel ikke har rett til å eksistere. Cohen sa nei, skrev Haaretz i juli. Det var en palestinsk gruppe som arbeider for at palestinerne skal boikotte Israel, som grep inn og presset de palestinske arrangørene. Gruppen ledes av en medisinerstudent ved universitetet i Tel Aviv. Han, og hans tilhengere, forlangte at Leonard Cohen skulle støtte deres sak, og bare opptre i de palestinske områdene. Da Cohen nektet å avlyse konserten i Israel, la gruppen press på de palestinske arrangørene, slik at de til slutt trakk invitasjonen til Leonard Cohens fredskonsert i Ramallah, som altså nå er avlyst. Forrige fredag, tre dager før sin 75 års dag, kollapset Leonard Cohen under en konsert i Valencia i Spania, midt under fremføringen av “Bird on a Wire” og ble kjørt til sykehus. Han kom seg imidlertid raskt etter det som viste seg å være matforgiftning, og opptrådt allerede mandag i Barcelona. “Han er i storform”, påstår manageren. Flere verdenskjente artister har besøkt Israel de siste månedene. Mest kjente er kanskje Pet Shop Boys, Lady Gaga og Madonna. Madonna kledde seg i et israelsk flagg under forestillingen og hadde møter blant annet med den israelske presidenten. Under besøket uttalte hun at Israel var senter for verdens energi. “And everybody knows that its now or never Everybody knows that its me or you”

cohenDen amerikanske sangeren Leonard Cohen står i kveld på scenen foran 47 000 fans på en fotballstadio i Tel Avivs forstad Ramat Gan. Han holder en konsert for samarbeid, toleranse og fred. Den er ventet å gi en inntekt på rundt 2 millioner dollar, skriver New York Times. Pengene vil bli brukt til å opprette et fond styrt av både israelere og palestinere, som skal gi penger til grupper som fokuserer på sameksistens.

Leonard Cohens manager, Robert Kory, sier at pengene vil gå til organisasjoner bestående av folk som har betalt en stor personlig pris på grunn av konflktene mellom israelere og palestinere, og som likevel jobber for fred.

I en telefonsamtale med New York Times peker han spesielt på organisasjonen “the Parents Circle”, et foreldreforum etablert av israelere og palestinere som har mistet nære familiemedlemmer i konflikten.

“Når mennesker møtes ansikt til ansikt, faller murene,” sier Roni Hirshenson, en av de israelske grunnleggerne av den 14 år gamle gruppen, som mistet sin sønn, Amir, i 1995, da to palestinske selvmordsbombere blandet seg med en gruppe israelske soldater som ventet på en buss, til New York Times.

Avisen har også snakket med Ali Abu Awwad, som mistet sin eldre bror, Yusef, i 2000 under en skyteepisode i deres landsby utenfor Hebron. Han sier at “the Parents Circle” reddet ham fra å bli ødelagt av sinne og fortvilelse. Han er nå en aktivist som promoterer ikkevoldelig motstand blant palestinerne.

Spurt om sin mening om Israel bør boikottes, svarer han: “Vi må åpne våre dører slik at hele verden kan se hvilke problemer vi palestinere har. Vi bør ikke stoppe noen stemmer for fred, for til syvende og sist vil det verken hjelpe å bli sinte eller å boikotte. Jeg tror Leonard Cohen har tatt et veldig viktig steg når han bruker sin makt og investerer sin energi i å finne en løsning.”

Leonard Cohen ønsker med sitt initiativ å stimulere andre artister til å donere inntektene fra en konsert til det samme formålet, og håper dermed å få inn flere penger.

“Vi håper dette er en invitasjon,” sier manangeren til New York Times. “Det er mange konflikter i verden, men dette er den som virkelig sette hele verden i fare og er virkelig verd oppmerksomhet.”

Leonard Cohens konsert i kveld er den første på to tiår. Han har tidligere underholdt for de israelske soldatene under krigen i 1973.

Da han planla dagens turne ville Leonard Cohen strekke ut en hånd til palestinerne. I samarbeid med både israelere og palestinere planla han konserter både i Israel og i Ramallah, for å vise sin støtte til en tostatsløsning og støtte til en egen palestinsk stat.

Palestinerne ville tvinge sangeren til bare å opptre i Ramallah, boikotte Israel, og signalisere at Israel ikke har rett til å eksistere. Cohen sa nei, skrev Haaretz i juli.

Det var en palestinsk gruppe som arbeider for at palestinerne skal boikotte Israel, som grep inn og presset de palestinske arrangørene. Gruppen ledes av en medisinerstudent ved universitetet i Tel Aviv. Han, og hans tilhengere, forlangte at Leonard Cohen skulle støtte deres sak, og bare opptre i de palestinske områdene.

Da Cohen nektet å avlyse konserten i Israel, la gruppen press på de palestinske arrangørene, slik at de til slutt trakk invitasjonen til Leonard Cohens fredskonsert i Ramallah, som altså nå er avlyst.

Forrige fredag, tre dager før sin 75 års dag, kollapset Leonard Cohen under en konsert i Valencia i Spania, midt under fremføringen av “Bird on a Wire” og ble kjørt til sykehus. Han kom seg imidlertid raskt etter det som viste seg å være matforgiftning, og opptrådt allerede mandag i Barcelona. “Han er i storform”, påstår manageren.

Flere verdenskjente artister har besøkt Israel de siste månedene. Mest kjente er kanskje Pet Shop Boys, Lady Gaga og Madonna. Madonna kledde seg i et israelsk flagg under forestillingen og hadde møter blant annet med den israelske presidenten. Under besøket uttalte hun at Israel var senter for verdens energi.

“And everybody knows that its now or never
Everybody knows that its me or you”