Sderot er den israelske byen som mer enn noen er blitt utsatt for rakettangrep fra Gazastripen. I flere år, før det israelske angrepet i januar, som ble startet for å gjøre slutt på truslene mot byen, måtte befolkningen springe i tilfluktsrommene nærmest daglig.  Nå er det rolig i området, og et israelsk firma, Sderot Dove, har utviklet et unikt produkt av metallskrapet etter rakettene: En fredsdue. Fredsduen er produsert av deler fra Qassam raketter som har landet i Sderot de siste 9 årene. Ved å bruke deler fra dødelige våpen til å produsere fredsduer, mener skulptøren, Eldor Levi, at han har skapt et kraftig symbol på vilje til fred.  Deler av overskuddet fra produksjonen vil også bli brukt til å bygge et musikkonservatoriumfor barn i Sderot. Her kan du se Barack Obama besøke Sderot ifjor, og tale foran et lager av ødelagte raketter.

sderot_dove2Sderot er den israelske byen som mer enn noen er blitt utsatt for rakettangrep fra Gazastripen. I flere år, før det israelske angrepet i januar, som ble startet for å gjøre slutt på truslene mot byen, måtte befolkningen springe i tilfluktsrommene nærmest daglig.

 Nå er det rolig i området, og et israelsk firma, Sderot Dove, har utviklet et unikt produkt av metallskrapet etter rakettene: En fredsdue.

Fredsduen er produsert av deler fra Qassam raketter som har landet i Sderot de siste 9 årene. Ved å bruke deler fra dødelige våpen til å produsere fredsduer, mener skulptøren, Eldor Levi, at han har skapt et kraftig symbol på vilje til fred.  Deler av overskuddet fra produksjonen vil også bli brukt til å bygge et musikkonservatoriumfor barn i Sderot.

Her kan du se Barack Obama besøke Sderot ifjor, og tale foran et lager av ødelagte raketter.