Toronto Film Festival har et spesialprogram kalt ”by til by”-program. I år har festivalen plukket ut Tel Aviv som dermed vil bli spesielt presentert med sine israelske filmer i forbindelse med festivalen. Det har fått Hollywoods kommunistiske og venstreradikale elite, med Jane Fonda i spissen, til å rope om boikott av hele festivalen. Nå slår demokratisk innstilte jødiske Hollywood-stjerner tilbake, melder Israel National News. ”Vi trenger ikke en ny svarteliste,” sier Jerry Seinfeld. Han har fått med seg Sacha Baron Cohen, Natalie Portman, Lisa Kudrow, og flere andre skuespillere, direktører og produsenter på et opprop som forsvarer festivalens beslutning om å rette et spesielt søkelys på Tel Aviv. I et brev signert av 100 prominente personer innen underholdningsbransjen applauderes Toronto International Film Festival for å inkludere det israelske filmmiljøet i festivalens ”by til by”-program. ”De besøkende filmskaperne representerer en dynamisk nasjonal filmindustri, det beste av Israels åpne, usensurerte kunstneriske fremføringer. Alle som har sett de nyeste israelske filmene, filmer som er politiske, personlige, morsomme og tragiske, ofte kritiske, vet at de ikke på noen måte er en propagandistisk arm for noen regjerings politikk. De som nekter å se disse filmene selv, og forhindrer dem fra å bli sett av andre, bekjemper en grunnleggende rettighet som deles av Canada og alle demokratisk land,” heter det i brevet.  Blant Hollywood-stjernene som har tatt til orde for å boikotte festivalen er filmskaperen John Greyson, forfatteren Naomi Klein og skuespillerne Jane Fonda og Danny Glover.

jerry_seinfeld2Toronto Film Festival har et spesialprogram kalt ”by til by”-program. I år har festivalen plukket ut Tel Aviv som dermed vil bli spesielt presentert med sine israelske filmer i forbindelse med festivalen. Det har fått Hollywoods kommunistiske og venstreradikale elite, med Jane Fonda i spissen, til å rope om boikott av hele festivalen. Nå slår demokratisk innstilte jødiske Hollywood-stjerner tilbake, melder Israel National News.

”Vi trenger ikke en ny svarteliste,” sier Jerry Seinfeld. Han har fått med seg Sacha Baron Cohen, Natalie Portman, Lisa Kudrow, og flere andre skuespillere, direktører og produsenter på et opprop som forsvarer festivalens beslutning om å rette et spesielt søkelys på Tel Aviv.

I et brev signert av 100 prominente personer innen underholdningsbransjen applauderes Toronto International Film Festival for å inkludere det israelske filmmiljøet i festivalens ”by til by”-program.

”De besøkende filmskaperne representerer en dynamisk nasjonal filmindustri, det beste av Israels åpne, usensurerte kunstneriske fremføringer. Alle som har sett de nyeste israelske filmene, filmer som er politiske, personlige, morsomme og tragiske, ofte kritiske, vet at de ikke på noen måte er en propagandistisk arm for noen regjerings politikk. De som nekter å se disse filmene selv, og forhindrer dem fra å bli sett av andre, bekjemper en grunnleggende rettighet som deles av Canada og alle demokratisk land,” heter det i brevet. 

Blant Hollywood-stjernene som har tatt til orde for å boikotte festivalen er filmskaperen John Greyson, forfatteren Naomi Klein og skuespillerne Jane Fonda og Danny Glover.