For noen år side ble den norskfranske filmen ”Vest Beirut”, med libanesiske skuespillere, vist på filmfestivalen i Cannes. Nå kommer en ny film om en krig i Libanon. Den israelske filmen ”Libanon” vant lørdag førsteprisen under filmfestivalen i Venezia. Det er ikke første gang en israelsk film har vunnet en førstepris under en internasjonal festival, men festivalen i Venezia er en av de mest prestisjetunge europeiske filmfestivalene, skriver Jerusalem Post. Libanon hadde verdenspremiere i Jerusalem tidligere i sommer. Den har møtt strålende kritikk også fra filmkritikerne. Herald tribune kalte den eksempelvis for en ”mektig og original film”. I Venezia vant den israelske filmen blant annet i konkurranse med Michael Moores ”Kapitalismen, en kjærlighetshistorie” og filmer av kjente regissører som Todd Solonz og John Hillcoat. Libanon er den israelske regissøren Samuel Maoz sin første spillefilm. Tidligere har han laget flere dokumentarer.  Basert på hans egne minner fra krigen i Libanon beskriver filmen skjebnen til en tank tilhørende den israelske hæren, og dens mannskap bak fiendens linjer under den første krigen i Libanon i 1982.

samuel_maozFor noen år side ble den norskfranske filmen ”Vest Beirut”, med libanesiske skuespillere, vist på filmfestivalen i Cannes. Nå kommer en ny film om en krig i Libanon. Den israelske filmen ”Libanon” vant lørdag førsteprisen under filmfestivalen i Venezia.

Det er ikke første gang en israelsk film har vunnet en førstepris under en internasjonal festival, men festivalen i Venezia er en av de mest prestisjetunge europeiske filmfestivalene, skriver Jerusalem Post. Libanon hadde verdenspremiere i Jerusalem tidligere i sommer. Den har møtt strålende kritikk også fra filmkritikerne. Herald tribune kalte den eksempelvis for en ”mektig og original film”.

I Venezia vant den israelske filmen blant annet i konkurranse med Michael Moores ”Kapitalismen, en kjærlighetshistorie” og filmer av kjente regissører som Todd Solonz og John Hillcoat.

Libanon er den israelske regissøren Samuel Maoz sin første spillefilm. Tidligere har han laget flere dokumentarer.  Basert på hans egne minner fra krigen i Libanon beskriver filmen skjebnen til en tank tilhørende den israelske hæren, og dens mannskap bak fiendens linjer under den første krigen i Libanon i 1982.