Gassfeltet Tamar utenfor Haifa inneholder 26 prosent mer gass enn tidligere antatt. Det uttalte sjefen for Delek Group til Jerusalem Post forrige uke. Han opplyste samtidig at olje og gassletingen vil fortsette, og at det er gode håp om å finne yterligere forekomster. Delek Group eier 15 % av naturgassfeltet utenfor Haifa. Den største eieren er det amerikanske oljeselskapet Noble energi. Sjefen for Delek Group sier at han regner med at den første gassen vil bli brakt til Israel i 2012. Det var 18.januar i år at Noble Energy opplyste om at det var funnet enorme forekomster med naturgass innefor Israels territorialgrense. Israels infrastrukturminister bekrefter funnet og mente at oppdagelsen var historisk. Israel vil nå være selvforsynt med naturgass i flere generasjoner, og vil bli eksportør av naturgass, uttalte Yitzak Tsuva i Delek Group ltd. den gangen. ”Dette er en festdag for Israel. Det dreier seg om uante mengder. Israel har nå løsningen for fremtidige generasjoner,” sa han til hærens radiostasjon. Nå viser det seg altså at funnet er større enn antatt. Det betegnes som et av de mest lovende i Israels historie. Det er tidligere funnet naturgass utenfor Israels sørlige kyst, men da bare i mindre mengder.

OIL MARKETSGassfeltet Tamar utenfor Haifa inneholder 26 prosent mer gass enn tidligere antatt. Det uttalte sjefen for Delek Group til Jerusalem Post forrige uke.

Han opplyste samtidig at olje og gassletingen vil fortsette, og at det er gode håp om å finne yterligere forekomster.

Delek Group eier 15 % av naturgassfeltet utenfor Haifa. Den største eieren er det amerikanske oljeselskapet Noble energi. Sjefen for Delek Group sier at han regner med at den første gassen vil bli brakt til Israel i 2012.

Det var 18.januar i år at Noble Energy opplyste om at det var funnet enorme forekomster med naturgass innefor Israels territorialgrense. Israels infrastrukturminister bekrefter funnet og mente at oppdagelsen var historisk.

Israel vil nå være selvforsynt med naturgass i flere generasjoner, og vil bli eksportør av naturgass, uttalte Yitzak Tsuva i Delek Group ltd. den gangen.

”Dette er en festdag for Israel. Det dreier seg om uante mengder. Israel har nå løsningen for fremtidige generasjoner,” sa han til hærens radiostasjon.

Nå viser det seg altså at funnet er større enn antatt. Det betegnes som et av de mest lovende i Israels historie. Det er tidligere funnet naturgass utenfor Israels sørlige kyst, men da bare i mindre mengder.